В Харкові відбулося недільне віче (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 2 березня 2015, 12:16
1 березня на площі Свободи пройшло недільне віче, на якому говорили про захист Харкова та права міліції.
В Харкові відбулося недільне віче (фото)

На віче вкотре поговорили про обороноздатність Харкова в контексті того теракту, який стався 22 лютого. «У нас немає розкоші на з’ясування внутрішніх конфліктів, – розповів один з координаторів харківського Євромайдану Ігор Розсоха, – вчора, як не було мені важко і огидно, я пішов до Ігоря Райніна . І ми домовилися оновити співробітництво в плані безпеки перш за все Харкова. Знову ж таки, він сказав, що залишається на своїх позиціях і звинувачує нас в тому, що нас підірвали минуло тижня».

Також на віче поговорили про міліцію та її права. Було наголошено, що за таку зарплатню, яку отримують міліціонери, вони можуть бути тільки злодіями. Також була виголошена ідея створення профспілки міліціонерів, яка б захищала їх права та відстоювала їх інтереси.

На віче завітав Антон Геращенко: «Я дуже вдячний, що ви підняли цю тему. Бо є спеціальні російські спецоперації в інформаційному просторі, які націлені на те, щоб представників правоохоронних органів зіткнути з суспільством. В міліції працюють неідеальні люди. Ви знаєте, що три тижні тому була така відома ситуація, коли на блокпости при виїзду до Пісочину зупинили машину з луганськими номерами. На ньому був надпис «Преса». Там знаходився журналісти Костянтин Рєуцький та Анастасія Станко».

Винними в цьому інциденті він вважає журналістів. Геращенко розповів, що до цього був даний наказ детально перевіряти всі автомобілі, особливо з луганськими та донецькими номерами. А ці журналісти відмовилися вийти. Сталася перепалка, після якої до них була використана фізична сила. Він також зазначив, що ті ж самі співробітники міліції затримали автомобіль зі зброєю, а їх до цього «виваляли в бруді за те, що вони погано ставилися до журналістів». 

comments powered by HyperComments