Патріотичні сили Слобожанщини об'єднуються в Громадянську платформу

Четвер, 5 березня 2015, 10:58
4 березня в Харкові відбулися збори лідерів громадських організацій, які не увійшли до формованої при облдержадміністрації Громадської ради. Цивільні активісти вирішили консолідуватися навколо процесів підвищення конкурентоздатності регіону.
Патріотичні сили Слобожанщини об'єднуються в Громадянську платформу

Напередодні в Харкові відбулися засновницькі збори Громадської Ради (ОС) при ХОДА, в яку в 2015 році подали заявки більше 200 громадських організацій Слобожанщини.

Більшість з них складають представники попередньої ГР, які в 2014 році виступили з офіційним зверненням на підтримку диктаторських законів 16 січня. Про це говориться у відкритому листі до голови облдержадміністрації Ігора Райніна, який підписали керівники 72-х громадських організацій, закликавши губернатора розпустити Раду.

"Під час проведення засновницьких зборів групою учасників було здійснено ряд провокацій, які в умовах української дійсності можуть трактуватися, як  спрямовані на "розгойдування" ситуації непатріотизму в Харкові і в державі в цілому. Ці провокації привели до грубих порушень чинного законодавства і були спрямовані на те, щоб усунути волонтерські і європейські орієнтовані інститути громадянського суспільства від можливості впливати на формування і реалізацію державної політики в Харківському регіоні", - говориться в повідомленні.

Лідери організацій, які покинули на знак протесту збори ГР при ХОДА, вчора визначалися з форматом подальших взаємовідносин з владою як міста, так і області. Волонтери і громадські діячі вирішили створити ресурсний центр для інститутів громадянського суспільства і консолідуватися навколо процесів підвищення конкурентоздатності регіону. Робоча назва об'єднання - "Платформа громадянських сил".

comments powered by HyperComments