З віршами та молитвами відзначили 201-ту річницю Тараса Шевченка (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 9 березня 2015, 19:31
9 березня за участі Громадської варти пройшли урочисті заходи, приурочені до 201-ї річниці Тараса Шевченка.
З віршами та молитвами відзначили 201-ту річницю Тараса Шевченка (фото)

Святкування розпочалося близько опівдні. Присутні на заході харків’яни зачитували вірші Тараса Шевченка та висловлювали свою підтримку всім, хто захищає волю України. О. Віктор Маринчак (УПЦ КП) провів молебень. «І тому скорбота його (Шевченка) була надмірною, – розповів він, – тому що такий вільний народ не на якийсь час – а на довгі століття був поневоленим. Але він звіщав ту волю Божу у тому ж Кавказі: «Боріться – поборете. Вам Бог помагає»».

В заході взяло участь близько 400 чоловік. Вони тримали в руках українську символіку, а також прапори «Правого сектору», «Східного корпусу», «Азову», КУНу тощо. Громадські активісти збирали кошти на допомогу українським бійцям та вимушеним переселенцям.

«Цей захід присвячений Тарасу Шевченку, – розповів Валентин Бистріченко, – який народився на нашій землі. Це людина, яка сформувала у своїй поетичній творчості ідею української нації, українського народу. Він зміг передати свою любов до України через свої твори нам, нащадкам. Цей захід присвячений також пам'яті всіх тих людей, які загинули за Україну, за нас з вами. Ми вшановуємо пам'ять всіх тих, хто стоїть, стояв і буде стояти за Україну навіть до смерті, хто готовий покласти за це своє життя».

Запланована хода до площі Конституції була скасована. Від неї організатори вирішили відмовитися через загрозу повторення терактів.

comments powered by HyperComments