В Харкові відбулося віче, присвячене Криму (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 23 березня 2015, 14:36
22 березня біля пам’ятника Шевченку відбулося традиційне недільне віче та концерт, присвячені Криму та кримчанам.
В Харкові відбулося віче, присвячене Криму (фото)

На цей раз віче розпочалося з виконання двох гімнів – українського та кримськотатарського. Після цього відбувся концерт, під час якого його учасники виконували пісні, танці та читали вірші. І оскільки віче було присвячене Криму, то зі сцени пролунало чимало зізнань від різних людей про те, що особисто означає для них Крим.

Була також згадана історія Криму та його народів. «Слід сказати, що багато упереджень існує навколо походження корінних народів Криму, – розповів Олександр Дзюба, – часто кримських татар вважають якимось приходьками в Криму. Народом, який не має там міцного коріння. Це, звичайно, не так. Слід сказати, що кримські татари є нащадками найдавнішого населення Криму, яке там мешкало століттями».

Захід пройшов під гаслом «Харків пам’ятає Крим». «Це зустріч друзів, – розповіла координаторка харківського Євромайдану Вікторія Склярова, – ми її присвятили Криму. Для різних людей Крим означає щось своє. Майже кожна людина в Харкові має якісь свої спогади про Крим. Але для всіх Крим – це щось дуже добре. Для цього ми цю зустріч і влаштували. Для того, щоб підтримати кримчан і для того, щоб ви відчували себе разом, одним народом».

Віче також відзначилася низкою флешмобів. Наприклад, в той день кожен охочий міг на дошці написати власне зізнання про те, чим є Крим як для нього, так і для України. Також діяла фотосушка під назвою  «Крим! Я сумую», на якій були представлені фотографії з півострова. 

comments powered by HyperComments