Хлібозаводам дозволили підняти ціну на соціальні сорти - ХОДА

Середа, 25 березня 2015, 15:43
Хлібозаводи, що забезпечують хлібом Харків і область, мають право підвищити ціну соціальних сортів хліба всього на 12-15%. Про це повідав віце-губернатор області Марк Беккер в ефірі телеканала Simon.
Хлібозаводам дозволили підняти ціну на соціальні сорти - ХОДА

За його словами, хлібозаводи не могли не підвищити ціни на продукцію через подорожчання енергоносіїв, проте, соціальні сорти («Дарницький», «Орільський», «Пшеничний», «Український», «Український новий» і «Сергіївський», - ред.) дорожчати більше не повинні.

Також чиновник розповів, хто провокував ажіотаж і, як наслідок, зростання цін на гречку і цукор.

«Підвищений попит на гречку спровокували люди, які продавали цей товар. Те ж саме було і з цукром. Зараз ціни трохи стабілізувалися», - сказав М.Беккер.

Нагадаємо, хліб в Харкові почав дорожчати ще взимку. Так, в середині січня хліб торговельних мереж «Кулиничі» і «Салтівський хлібозавод» подорожчав на 35 - 40 копійок.

Помітно більше хліб, у тому числі і соціальні сорти, подорожчав на початку березня. Після підвищення ціна на хліб «Салтівський подовий» складе 8,76 грн, «Пшеничний» - 5,46 грн, батон «Слобожанський» (вага - 0,45кг) - 7,56 грн.

comments powered by HyperComments