Якби проспект Леніна відразу називався проспектом Марсіан, і до цього б звикли – Тимчук

Четвер, 30 квітня 2015, 12:27
Народний депутат, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук розповів, як ухвалювався скандальний закон про десовєтизацію, і які перегини можуть виникати з його імплементації «на місцях». Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Якби проспект Леніна відразу називався проспектом Марсіан, і до цього б звикли – Тимчук

«Поправки в закон вносилися після повернення його в сесійну залу з АП. Наші поправки, на щастя, були враховані. Ми наполягли, зокрема на тому, що: закон не повинен торкатися т.з. «реконструкцій», бойових і інших нагород, а також Документів радянського періоду, на яких є символіка СРСР, - дипломи, свідчення про народження і т. п», - сказав він на прес-конференції в Харкові 29 квітня.

«Питання, яке ми не передбачили, - перейменування населених пунктів. Ми побачили, який резонанс це викликало: що перейменовувати, а що залишити, як є. Ми дійшли висновку, що це повинно бути рішенням місцевих громад.

Небагато громад погодиться перейменувати свої населені пункти, тому що вони просто звикли до тих назв, що були раніше. Узяти, приміром, місто Артемівськ. Я упевнений, що небагато, якщо приїхати і зупинити, скаже, хто такий Артем, і чому місто так назвали. Це питання не ідеологічне, а, швидше, вже питання звички.

Якщо є проспект Леніна, люди просто звикли. Якби він спочатку називався проспект Марсіан, то люди так само б звикли. І мені здається, тому не можна встановлювати жорсткі терміни: щоб через місяць все було перейменовано», - сказав він.

Нагадаємо, на прес-конференції в Харкові 29 квітня Дмитро Тимчук заявив, що спецслужби Росії і місцеві антиукраїнські сили спробують організувати провокації на травневі свята в Харкові.

Дмитро Тимчук також пообіцяв, що найближчим часом в Харкові почне працювати регіональна група «Інформаційний опір».

comments powered by HyperComments