В Харкові до Дня вишиванки влаштували свято для дітей (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 22 травня 2015, 12:57
21 травня волонтерська організація «Станція Харків» влаштувала дитяче святе, приурочене до Дня вишиванки.
В Харкові до Дня вишиванки влаштували свято для дітей (фото)

Святкування проходило на Привокзальній площі. До уваги відвідувачів – конкурс дитячого малюнку «Ми за мир в Україні», різноманітні майстер-класи, жива музика та багато іншого. «Свято було приурочено до Дня вишиванки, – розповіла координаторка волонтерського пункту Алла Фещенко, – наша цільова аудиторія – це діти. Ми зараз проводимо конкурс малюнків. Проводимо майстер-класи по виготовленню ляльок-мотанок та патріотичних браслетів зі стрічок чи резинок. Всі охочі дітки можуть отримати малюнок у вигляді українського прапору на обличчі. Також їх пригостять соком, печивом та різноманітними солодощами. А також вони можуть послухати українські народні пісні. А наприкінці цього заходу у нас заплановане нагородження діток, які брали участь у конкурсі малюнків».

Волонтерська організація «Станція Харків» надає допомогу вимушеним переселенцям. І одним зі своїх головних завдань волонтери вбачають в тому, щоб підвищити в суспільстві рівень культури, зробити його більш толерантним. Пріоритетною для них є і різнопланова робота з дітьми.

«Яка може бути мета святкування Дня вишиванки?, – продовжила Алла Фещенко – це ще раз підкреслити те, що ми українці, що ми нація, що ми єдині. Що Харків – це Україна. Був, є і завжди буде. І дуже важливо те, що сюди було запрошено багато переселенців із зони АТО. Ми хочемо, щоб вони не відчували себе чужими в нашому місті. А щоб почували себе як вдома, щоб їм було тут затишно. І щоб вони стали ближче до нас, ближче до Харкова, ближче до України».

comments powered by HyperComments