Харків’яни відзначили День української культури (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 24 травня 2015, 13:48
23 травня біля пам’ятника Шевченку на один день відкрилася «українська майстерня», яка стартувала одразу ж після маршу вишиванок.
Харків’яни відзначили День української культури (фото)

Захід був приурочений до Дня української культури, відзначення якого пройшло в Харкові. В межах «української майстерні» проводилися різноманітні майстер-класи по виготовленню ляльок-мотанок, глиняних іграшок, різноманітних фенєчок та браслетів тощо.

«Я проводжу майстер-класи з бісероплетіння, – розповіла Діана Руда, – взагалі, цьому досить легко навчитися. Я займаюся бісером вже три роки. Їздила на різні конкурси. Це було дуже класно. Ми робимо чудові речі: зараз у нас буде чорно-біло-червоний «вишитий» браслет. Тому за дві години ми точно впораємося. А то і за коротший термін. Тому що це дуже просто робити. Хоча, звичайно, це робиться в домашній атмосфері».

Також можна було придбати товари, частина виручених коштів з яких має піти на доброчинність. «З дроту ще з минулого року залишилися, – розповіла Владислава, – від них 100% коштів я витрачаю на АТО. Сигарети, чай купити, все одно багато не назбираєш. В минулому році мені не доводилося пояснювати на що і для кого я збираю кошти. Але в цьому році дуже багато шахраїв. Звичайно, люди не довіряють. Тому якщо хтось бажає, то він і купує. Всі вже і так знають, що я тут продаю. Що стосується конкретно браслетів зі шнурків, то з них я збираю на матеріали. Виручені з них кошти я також передавала на АТО. А що стосується фенєчок з муліне, то це чисто мій заробіток. Браслети з дроту я великими партіями приношу до намету. Бійці цьому завжди раді. Вони регулярно мені телефонують щоб подякувати».

Окрім участі в майстер-класах, кожен охочий міг прикрасити себе патріотичним боді-артом. Також того дня відбувся концерт, в якому взяли участь харківські виконавці та музичні колективи.

comments powered by HyperComments