Одинадцятикласники попрощалися зі школою (фото)

Марина Петренко  |  П'ятниця, 29 травня 2015, 18:07
29 травня в усіх школах країни пролунав останній дзвоник. Того ж дня учні школи № 16 зібралися на урочистій лінійці, щоб привітати одинадцятикласників із закінченням навчання.
Одинадцятикласники попрощалися зі школою (фото)

Розпочинається свято з урочистих промов та поздоровлень, під час яких випускників вітають із закінченням школи та бажають успіхів в подальшому житті. Тривають музичні та танцювальні виступи, в яких беруть участь як і самі випускники, так і учні молодших класів. А по завершенню лінійки одинадцятикласники запускають синьо-жовті повітряні кульки та білих голубів – і прямують на свій останній урок.

«Я дуже хочу щоб вони стали основою громадянського суспільства і зайняли в житті активну позицію, – розповіла волонтерка Help Army Тетяна Бідняк, чия дочка також закінчує цю школу, - щоб не ставали сірою масою. Щоб кожен з них став дуже успішною людиною. Щоб здійснилися їхні мрії. Ну і загалом, хочеться, щоб в Україні, нашій любій країні, було дуже добре. У тому числі і завдяки тому, що у нас є такі чудові люди. І в цьому випуску є такі прекрасні, дуже самодостатні, дуже вперті, але й дуже розумні дітки. І оскільки це наші діти, це все дуже зворушливо для нас ».

«Вчителів потрібно звільнити від господарчої діяльності, – наголосив Тарас Ситенко, голова харківської «Самопомочі», – щоб вони займалися саморозвитком і щоб мали час їздити на курси підвищення кваліфікації. Школам же треба переходити на інші прозорі форми фінансування: залучати до цього донорів і спонсорів, отримувати гранти і брати участь у державних програмах. Робота у загальноосвітніх закладах має вестися на іншому рівні і на іншій законодавчій базі. Сьогодні «Самопоміч» планує в рамках фракції у Верховній раді внести низку законопроектів про фінансування шкіл. Зараз точаться дискусії з приводу остаточного їх формулювання, але те, що це пріоритет номер один для держави, це безперечно ».

Тим часом випускники прощаються як з один з одним, так зі своїми вчителями. Деякі з них не можуть стримати емоцій. Вони зізнаються, що будуть сумувати і за школою, і за своїми друзями.  

Фото – Юлія Гуш

comments powered by HyperComments