Питання щодо перейменування вулиць мають узгодити з громадою

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 червня 2015, 20:42
3 червня в харківській Міськраді відбулося перше засідання робочої групи з питань декомунізації, в якій взяли участь як чиновники, так і представники громадськості.
Питання щодо перейменування вулиць мають узгодити з громадою

На самому початку зборів було оголошено, що в Харкові зараз налічується біля 200 вулиць, 2 станції метро, 3 пам’ятники, які підпадають під дію закону про декомунізацію. Це також стосується таких назв адміністративних районів міста, як Ленінський чи Дзержинський. Крім того, після ознайомлення з цим законом у деяких членів робочої групи виникли питання щодо того, на які саме назви цей закон має розповсюджуватися. Наприклад, мова йшла про такі типово совєтські назви вулиць, як то «Пролетарська» або «Красношкольная», або вулиць, названих в честь наукових чи культурних діячів, які за совєтським часів обіймали керівні посади тощо.

Загалом, члени робочої групи і представники громадськості зійшлися на думці, що в цій складній ситуації не варто допускатися резонансних рішень, а пропозиції щодо перейменування вулиць та районів слід узгоджувати з громадськістю. 

comments powered by HyperComments