У харківських крамницях знайшли в овочах багато нітратів
Понеділок, 15 червня 2015, 11:07
Спеціалісти ДП «Харківстандартметрологія» влаштували експертизу овочів, вирішили перевірити в них кількість нітратів. Тестували кабачки, столовий буряк, капусту білокачанну, кріп, редис, огірки, картоплю, зелень, цибулю, помідори та моркву. Результат наступний: у буряку кількість нітратів вище встановлених норм у 2,3 рази, в капусті – в 1,4 рази, в огірках і кропі – в 1,3 рази, у кабачках – в 1,6 рази.
Без лабораторної перевірки виявити вміст нітратів в овочах дуже складно, однак рівень нітратів можна знизити до мінімуму, але для цього слід мити харчі перед їжею, знімати шкіру, вирізати також треба основу ( в капусті – це так звана кочережка), адже в ній найбільше збирається нітратів, розповів керівник установи Володимир Величко.
Також зараз треба їсти більше вітамінів А, Е, С, які містяться в квашенй капусті, яблуках, цитрусових та бананах. Тим самим мінімізується ризик впливу нітратів, які є в ранніх овочах.
Матеріали за темою:
14 грудня 2024
22 жовтня 2024
08 червня 2023
30 травня 2023
03 травня 2023
19 квітня 2023
comments powered by HyperComments