Як «Віртуози Слобожанщини» пікетували сесію Облради (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 19 червня 2015, 14:11
18 червня на площі Свободи під час сесії Облради пройшов пікет за участі музикантів «Віртуози Слобожанщини», які вимагали продовжити контракт з його директором Тарасом Куценком.
Як «Віртуози Слобожанщини» пікетували сесію Облради (фото)

В пікеті взяли участь музиканти, артисти та представники адміністрації оркестру. Загалом, на площі зібралося до 20 чоловік. Вони тримали в руках плакати з надписами «Волю митцям», «Я не здамся без бою», «Держава починається з культури» тощо.

«Ми вирішили вийти з плакатами та листівками задля того, щоб підкреслити своє невдоволення сваволею чиновників у сфері культури, – зазначив Тарас Куценко, – на сьогоднішній день оркестр працює на благо Слобожанщини, влаштовує концерти, працює з молоддю. Наші показники достатньо високі в порівнянні з минулими роками. І об’єктивних причин для того, щоб не продовжувати контракт, немає».

Куценко заявив, що причиню цього є те, що він та активісти «Віртуозів Слобожанщини» не погодились з рішенням Департаменту культури об’єднати оркестр з філармонією. Він також додав, що в діях департаменту є чимало «незаконних речей». «Наші вимоги – залишити нас в спокої, дати нам можливість працювати далі незалежно та продуктивно», – додав Куценко.

Стало відомо, що питання щодо контракту з Тарасом Куценком буде вирішене на наступному пленарному засідання Облради. А на даний момент він числиться як виконувач обов’язків директора оркестру. 

comments powered by HyperComments