Волонтера, який збирав безпілотники для АТО, посадили у в'язницю

Вівторок, 21 липня 2015, 17:00
Дзержинський районний суд Харкова засудив харків'янина Дмитра Явдошенка до двох років позбавлення волі за ухилення від мобілізації.
волонтера посадили у в'язницю

Дмитро працює програмістом і вже близько року збирав безпілотники для української армії в зоні АТО.

Як сказано у вироку суду, Дмитро відмовився отримати повістку, яка пропонувала йому з'явитися 23 квітня у військкоматі. Таким чином, суд визнав його таким, який відхилився від призову.

На суді Д.Явдошенко визнав свою провину. Зараз він знаходиться в СІЗО до апеляції.

У адвоката Анатолій Тарасенка,  який захищає Дмитра в суді, є своя версія подій. За його словами, військкомату не сподобалося те, як повільно Дмитро збирав довідки, і там вирішили призвати його без наявності необхідних документів про медогляд.

Також адвокат повідомив, що Дмитро визнав провину, піддавшись на умовляння прокурора Івана Дмитрієва, що вів його справу.

Є ще і неофіційна версія подій, за якою прокурор вимагав у сім'ї Явдошенка хабар.

Колеги по волонтерській групі, в якій працював Дмитро, обурені рішенням суду.

«Дмитра Явдошенка знаю рік. Він сам викликався допомогти в складанні першого БПЛА. Зараз людина, яка приносила і могла б далі приносити користь армії і АТО, сидить. Чи це щонайтонший натяк волонтерам Харкова від суду, прокуратури і міліції?» - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook харківський активіст Роман Доник.

 

comments powered by HyperComments