Експертка розповіла про діяльність Харківського антимонопольного комітету

Юлія Гуш  |  Вівторок, 21 липня 2015, 21:21
21 липня в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція за участі заступника голови Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету України.
Наталія Фастова

Наталія Фастова розповіла про діяльність Антимонопольного комітету на Харківщині та згадала про порушені в її межах справи. «З найбільш цікавих справ, які ми розглянули, я б розповіла про ринок світлих нафтопродуктів, – зазначила вона, –тому що вартість бензину, дизельного палива – це дуже актуальне питання для багатьох. Тим більше, від цього безпосередньо залежать вартість і на продукти харчування, і на всі інші товари, які ми купуємо. Харківським обласним територіальним відділенням було розглянуто 13 справ. Більше 2 мільйонів штрафів було накладено на учасників цих ринків. І на сьогоднішній день ми маємо в Харківській області найнижчі ціни. Якщо ми говоримо про середню ціну, то Харківська область знаходиться на другому місці».

«Штрафів на відповідачів ми наклали на 1,5 мільйона, – розповіла Наталія Фастова, – практично всі вони стосувалися ринків, а також продуктів харчування, обладнання, бензину. В основному ми у даних справах працюємо з правоохоронними органами. Вони нам надають інформацію про те, де вони бачать правопорушення. А ми проводимо перевірку даних фактів і надалі розглядаємо цю справу. І при підтвердженні цих фактів приймаємо відповідні рішення»

Фастова зазначила, що нещодавно була відкрита справа по бездіяльності КП «Харківські теплові мережі» щодо перерахунків за свої неякісні послуги, які надавалися всьому під’їзду одного з харківських будинків. Антимонопольний комітет вже отримав три заяви від його мешканців, що дасть обґрунтування для перевірки. Також антимонопольний комітет розпочав перевірку виправданості високих цін на автостоянку біля аеропорту «Харків», де автомобілісти вимушені платити по 15 гривень за годину.   

comments powered by HyperComments