Ярина Чаговець спростувала чутки, поширені в соцмережах навколо волонтерської групи «Сестра милосердя» (відео)

Аріадна Скела  |  Четвер, 17 вересня 2015, 12:58
«На даний момент в соцмережах дуже великі йдуть пересуди навколо групи «Сестра милосердя», навкруги особисто моєї персони з нашої волонтерської роботи. Є люди, які хвалять нас за роботу, а є - які звинувачують нас в чомусь. Хотілося відповісти б сьогодні на усі ці питання», - про це під час брифінгу в Харківському кризовому інфоцентрі заявила голова волонтерської організації «Сестра милосердя» Ярина Чаговець.
ярина чаговець спростувала чутки

За словами Ярини Чаговець, перше, про що пишуть в соцмережах, звинувачуючи при цьому волонтерів групи «Сестра милосердя», - це теракт, який стався 22 лютого 2015 року біля Палацу Спорту на Маршала Жукова. Усі пересуди, розповіла Чаговець, концентруються переважно  навколо грошей, які люди принесли, щоб допомогти хлопцям, постраждалим під час диверсії. Хотілося б, повідала волонтер, відповісти на ці питання.

«Постійно в соцмережах говорять про те, що гроші не дійшли до адресатів, про те, що ніби, як я їх собі привласнила. Розповідаю. Сума, яку вніс один з жителів нашого міста, дуже велика сума - 200 тисяч гривень, це було вказано на наших сторінках Вконтакті і Фейсбуці, була роздана родичам загиблих хлопців в цьому теракті».

На решту - 50 тисяч гривень, які не вдалося віддати родичам одного потерпілого, повідомила Ярина Чаговець, організація закупила устаткування для харківського інституту невідкладної хірургії. «Про це був детальний в соціальних мережах пост, де були викладені квитанції, платіжки про закупівлю цього устаткування», - пояснила Ярина.

Не менше чуток і неправдивих звинувачень в соціальних мережах, розповіла Ярина, поширюється і на її особисту адресу. Мовляв, що вона за волонтерські гроші і авто, і будинок встигла купити, а також нібито устигає за чужі гроші їздити по всьому світу. «Машина моя була куплена 20 лютого 2012 року. Будинок був мій добудований у 2010 році. А далі, моя сім'я і я - досить не бідні люди, ми жили завжди добре, у нас є квартира, у нас є офіс, у нас є дача, ми вже її продали, правда, у нас досить пристойний був завжди і є доход. Відносно фотографій про подорожі по Європі, - я це робила постійно і завжди. І зараз я можу іноді собі дозволити подорож, відлучившися від волонтерської роботи. І навіщо оголошувати нашу сім'ю бомжами? Ми, і моя сім'я, працюємо і продовжуємо працювати. Я отримую на своїй роботі свої власні кошти».

Немало нарікань від користувачів соцмереж і з приводу того, як у волонтерській групі витрачаються гроші, виділені на поранених, повідомила Чаговець. Знову ж таки, розповіла волонтер, групу звинувачують у використанні грошей не за призначенням.

«Я хотіла б офіційно запросити людей, які звернулися до мене з претензіями в соцмережі. Ми надамо їм усі звіти і платіжки з розтрати усіх коштів. Волонтерська організація зареєстрована в податковій, усі документи можна подивитися».

comments powered by HyperComments