В селищі Есхар буде обладнаний новий госпіс

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 25 вересня 2015, 18:12
Про це розповів правозахисник Михайло Саєнко під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі 25 вересня.
В селищі Есхар буде обладнаний новий госпіс

За його словами, під госпіс буде переобладнана місцева лікарня. Після свого закриття вона вже 5 років залишалася в занедбаному стані і потихеньку розкрадалася. Проте в лютому 2015 року місцеві активісти вирішили на цьому місці обладнати центр допомоги літнім людям, які позбавлені житла. Там вони будуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу. В перспективі на цьому місці має бути створений реабілітаційний центр для бійців АТО.

«Чому саме хоспіс? Зараз, на жаль, держава приділяє мало уваги навіть тим людям, які працюють, – розповів Михайло Саєнко, – а на літніх людей, які по віковим причинам не можуть за себе відповідати, до них фактично немає жодного діла. Догляду як такого вони не отримують. А про людей, які переселяються із зони бойових дій, взагалі говорити нічого».

За задумом інвесторів, в новому госпісі будуть надаватися як безкоштовні, так і платні медичні послуги. Працювати там будуть кваліфіковані медики. Саєнко висловив сподівання, що до весни 2016 року будівництво госпісу буде завершено. 

comments powered by HyperComments