Надходження до бюджету Харківщини цього року збільшилися на 4,5 млрд гривень завдяки закону про децентралізацію влади (фото)

Олександра Суфіянова  |  Четвер, 15 жовтня 2015, 19:14
Яке майбуття сільських територій , що таке стратегія розвитку Харківської області, і як цей документ змінився після ухвалення закону про децентралізацію влади ? Під час виставки «AGROPORT – 2015» керівник групи з розробки стратегії Харківської області Олександр Лукашов дав відповіді на ці питання.
Надходження до бюджету Харківщини цього року збільшилися на 4,5 млрд гривень завдяки закону про децентралізацію влади (фото)

Що таке стратегія Харківської області та для чого вона потрібна. «Є три пункти з цього питання. По-перше, це документ, який говорить всім нам, куди ми всі рухаємося і які наші цілі. По-друге, це документ, який говорить те ж саме нашим партнерам європейським та міжнародним, мовляв, ось цей регіон, який ви бачите, він готовий за вами співпрацювати. І третє, це дуже важливий документ для розвитку нашої співпраці з міжнародними громадськими організаціями та різними серйозними інвесторами», - повідомив керівник групи з розробки стратегії Харківщини Олександр Лукашов.

Проблема Харківської області  до недавніх пір полягала в тому, розповів Олександр Лукашов,  що вона була завжди централізованою.  Однак у зв’язку із новим законом про децентралізацію влади, ситуація поступово змінюється. У першу чергу це відчувається на бюджеті Харківщини. «Місто Харків займає десь один відсоток території, однак  поряд з цим концентрує в собі приблизно більше 80% всіх інвестиційних ресурсів. Тому нашим завданням було вирішити проблему і області, і міста. І у зв’язку з цим великою допомогою у цьому плані був закон про децентралізацію влади, про співпрацю громад. Завдяки змінам вже цього року бюджет Харківської області виріс на 4,5 млрд гривень, і це не межа», - наголосив Лукашов.

comments powered by HyperComments