Ігор Райнін: «Економіка Харкова в багато в чому залежить від розвитку сільського господарства»

Четвер, 15 жовтня 2015, 19:00
15 жовтня в Харкові стартував ІІ Міжнародний форум з розвитку фермерства AGROPОRT-2015, який об’єднав під своїм дахом аграріїв з усіх областей України.
Ігор Райнін: «Економіка Харкова в багато в чому залежить від розвитку сільського господарства»

Це щорічний галузевий багатофункціональний форум, який був включений в календар Організації об’єднаних націй. Проводиться він в межах Міжнародного року ґрунтів ООН. Це один з найбільших комунікаційних майданчиків в аграрній галузі Східної Європи. Розпочався форум з врочистого відкриття, де, зокрема, були присутні губернатор Ігор Райнін та власник групи DCH Олександр Ярославський.

Ігор Райнін: «Харків, економіка Харкова в багато в чому залежить від розвитку сільського господарства. Харків є лідером по валовому збору зерна, саме в Харкові розроблена і діє комплексна програма інноваційного розвитку сільського господарства, де були чесно визначені пріоритети агропромислового виробництва. Саме Харківська область є зараз лідером серед регіонів України. У нас на початку вересня був проведений міжнародний економічний форум, участь в якому взяли 17 міжнародних делегацій. І на цьому форумі були підписані конкретні домовленості в області машинобудівництва, сільського господарства та підвищення енергоефективності».

Олександр Ярославський: «Харків ще раз довів, що здатен приймати подібні виклики. Мені хотілося щоб було більше заходів, інновацій та всього того, що приносить людям щастя. Я хотів би окремо виразити вдячність організаторам цього заходу, адже я знаю, що провести його не так просто. Особливо сьогодні»

Ярослав Краснопольський: «Форум набирає все більш великого значення для спілкування. За межами цього залу, де ведеться виставка, є можливість показати всі ті досягнення, яке має наше і машинобудування, і наші аграрії. І це дуже добре».

В межах AGROPORT-2015 пройдуть 23 заходи, на яких виступлять 130 спікерів з різних країн світу. Для участі в ньому вже зареєструвалося близько 4 тисяч осіб. Триватиме форум три дні. 

comments powered by HyperComments