В Харкові відбудеться фестиваль громадських ініціатив «Соціальний Vitamin-B»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 3 листопада 2015, 13:28
3 листопада в Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція, присвячена фестивалю громадських ініціатив «Соціальний Vitamin-B».
Соціальний Vitamin

«Соціальний Vitamin-B» – це дводенний фестиваль, який буде проходити в Харкові 7 та 8 листопада. В його межах заплановане проведення різноманітних виставок, майстер-класів та відкритих дискусій. Крім того, під час фестивалю буде презентовано близько 40 різних громадських ініціатив, задіяних в Харкові. Перший «Соціальний Vitamin» відбувся 21 лютого цього року. За словами Наталії Трофимової, координаторки «Соціального Vitamin’у-В», він являв собою тест-драйв проекту, який в результаті виявився досить успішним. На ньому було представлено більше 30 громадських організацій, а сам фестиваль відвідало більше 400 чоловік.

«Однією з цілей проекту є збільшення харків’ян в громадському житті міста, – розповіла Галина Уварова, менеджер з роботи з учасниками проекту «Соціальний Vitamin-В», – люди так чи інакше беруть участь в його житті, але вони не відчувають себе частиною громадської сфери. Відбувається дуже багато цікавих проектів, ініціатив, але люди не знають, як до них приєднатися. «Соціальний Vitamin» є одним із засобів, який дозволяє зустрітися людям, що бажають реалізуватися в соціальній сфері, але які не знають як це зробити».

Крім того, сам проект покликаний об’єднати представників різних громадських ініціатив і дати їм майданчик для обміном досвідом. «Таким чином люди мають змогу об’єднати свої зусилля, перезнайомитися, – зазначила Наталія Трофимова, – вони можуть отримати додаткову інформацію про третій сектор і обмінятися досвідом, що досить важливо. У будівельників, наприклад, є своя профспілка, у вчителів є договір про кваліфікацію. А в громадських діячів, виходить, нічого такого немає. Тому ми намагаємося власними силами та силами інших громадських організацій створити такий простір».

Фестиваль триватиме 2 дні. 7 листопада з 9.30 проходитиме Майстерня громадських організацій за адресою: Чорнобильська історична майстерня. Фрунзе, 1. Зустріч проходитиме в форматі панельних дискусій. А 8 листопада відбудеться ярмарок «Соціальний Vitamin-B», який пройде в ЕКЦ «Бейт Дан».

comments powered by HyperComments