«Соціальний Vitamin-В» на один день об’єднав різні громадські організації (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 8 листопада 2015, 23:55
8 листопада представники різноманітних громадських організацій зібралися під одним дахом, щоб взяти участь в ярмарку «Соціальний Vitamin-В».
«Соціальний Vitamin-В» на один день об’єднав різні громадські організації (фото)

Це вже другий ярмарок соціальних ініціатив, який проводиться в Харкові. Цього разу він пройшов в ЄКЦ «Бейт Дан». Він в першу чергу призначений для того, щоб дати можливість зустрітися громадським активістам та тим, хто тільки планує займатися подібною діяльністю. Загалом, свою роботу презентувало близько 40 різноманітних громадських організацій. Це «День музики», «АММА», «SVIT Ukraine», «Червоний хрест», зоозахисне об’єднання «Разом», «Аутизм. Альтернатива», «Друг природи», «Зелений фронт» тощо.

Оксана Середкіна, модераторка проекту «Вільний університет»: «У нас науково-популярний клуб «Вільний університет Майдан Моніторинг». Ми запрошуємо харківських науковців, які розповідають про свою роботу. Працюємо ми регулярно. Кожного четверга о 18.30 у нас якійсь захід, про який ми розповідаємо в нашій групі. Яка так і називається – «Вільний університет Майдан Моніторинг». І наш проект дає можливість вченим висловитися і донести свої ідеї до громадськості. А громадянам – дізнатися, що відбувається в харківських лабораторіях та українській науці взагалі. Ну і ще ми виховуємо критичне мислення. Вчимо ставитися до інформації з наукових позицій».

Юлія Кутова, магазин «Шафа добра»: «Це благодійний магазин, куди люди приносять речі, які їм непотрібні, якими вони перестали користуватися. Ми їх приймаємо безкоштовно, а потім перебираємо. Більшу частину ми одразу ж віддаємо благодійним організаціям, які потребують цього одягу. Все інше ми продаємо і виручені гроші ідуть на оплату оренди та комунальних послуг. Також вони йдуть на благодійність».

Ганна Гордєєва, Харківський Червоний хрест: «Ми займаємося декількома напрямками. Це молодіжний рух, це робота з переселенцями, це курси першої допомоги. В нашому молодіжному осередку ми організовуємо різні проекти, різні благодійні акції, допомагаємо незахищеним верствам суспільства і таким чином робимо світ кращим».

Також в межах ярмарку вивідувачі мали нагоду побачити  різноманітні майстер-класи та презентації, в межах яких вони могли, наприклад, навчитися основам медійної грамотності чи дізнатися як потрібно сортувати сміття. А завершився ярмарок показом показ фільму від Docudays UA.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments