Як проходив пікет біля міськради: активісти висунули свої вимоги депутатам (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 18 листопада 2015, 15:57
18 листопада в міськраді відбулася перша сесія в її теперішньому складі. Того ж дня поблизу відбулася акція, в якій взяли участь небайдужі мешканці міста.
Як проходив пікет біля міськради: активісти висунули свої вимоги депутатам (фото)

В акції взяло участь близько 200 активістів. Вхід до міськради був оточений кордоном правоохоронців. Поблизу чергували медики. «Сьогодні перша сесія, – розповів Володимир Чистилін, представник харківського Євромайдану, – депутати і наш міський голова повинні з першого дня відчути що вже не буде так, як раніше. Що буде тиск, що ламати харків’ян через коліно вже більше неможна. Якщо вони будуть це робити – то прийдуть десятки людей, а потім – сотні. Я запевняю, якщо влада цього не зрозуміє, то будуть тисячі. І якщо Кернес цього не розуміє, то нехай він їде в Ростов порадитися зі своїм колишнім хазяїном. Ми виступаємо за те, щоб був мирний протест. Щоб показати владі що є інша точка зору і щоб вони це відчули».  

Чимало громадських активістів та журналістів, які встигли акредитувалися, не пустили на засідання. Вони написали колективне звернення в прокуратуру. Також пікетувальники передали до міськради звернення від городян. Підписи збирали на місці. Серед висунутих вимог – проведення відкритих засідань міськради та перейменування харківських топонімів згідно закону про декомунізацію.

«За законами України на будь-якому засіданні мають бути присутні представники громади, – зазначив Валентин Бистріченко, активіст Громадської варти, – вони мають проходити відкрито. Не через якійсь кордони міліції. Це перша вимога – відкрита міська рада. Бо громада має мати доступ до кожної сесії, що міської, що обласної ради. Що громадські активісти, що звичайні люди мають бути там присутніми».

Фоторепортаж  

comments powered by HyperComments