Студенти допомагатимуть українським військовим

Юлія Гуш  |  Понеділок, 23 листопада 2015, 19:55
23 листопада відбулася прес-конференція, присвячена міжнародні студентській акції «Students for Peace and Love».
Студенти допомагатимуть українським військовим

Акція «Students for Peace and Love» має об’єднати студентську молодь задля допомоги викладачам та іншим студентам, які зараз служать в зоні АТО. В її межах заплановані збори коштів та провіанту у вишах та гуртожитках, проведення заходів, під час яких будуть розповідати про реальну ситуацію в Україні, а також організація благодійного аукціону, виручені з якого кошти підуть на допомогу віськовим. Наприклад, серед обраних лотів – книга з автографами «кіборгів», прапор із зони АТО, професійний фотосет тощо.

«Хочеться перш за все сказати про важливість того, що студенти залучаються до волонтерського руху, – розповів Олексій Бруслік, волонтер, викладач ХНПУ ім. Ярослава Мудрого, – останні роки єдиною відмінною позитивною рисою українського суспільства стала здатність до самоорганізації. Ми говоримо про революцію Гідності. Це Євромайдан як саме явище. А коли ми говоримо про війну на Донбасі, то це волонтерський рух, це об’єднання добровольчих батальйонів».

Цю акцію підтримали волонтери, які займається допомогою військовим. «Ми повинні допомогти нашим хлопцям вижити, – розповів Андрій Шейнін, партнер БФ «Харків з тобою», – вижити на фронті, вижити в лікарнях, госпіталях.  Тому коли організатори звернулися до нас – ми не змогли залишитися осторонь. Ми погодились і надали окремий рахунок для збору пожертв».

Активісти планують залучити до цієї акції студентів провідних українських та зарубіжних вишів. В ній вже беруть участь студенти та викладачі ХНПУ ім. Ярослава Мудрого, ХНУ ім. В.Н. Каразіна, Харківського медичного університету, ХПІ тощо. До них також приєдналися і зарубіжні виші. 

comments powered by HyperComments