Майданівці знову зібралися на недільне віче: цього разу обговорили локальні проблеми (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 6 грудня 2015, 20:22
6 грудня в Харкові відбулося традиційне недільне віче, на якому обговорили актуальні проблеми міста.
Майданівці знову зібралися на недільне віче: цього разу обговорили локальні проблеми (фото)

Після тривалої перерви відбулося вже друге віче біля пам’ятника Шевченку. Минулого разу майданівці обговорювали глобальні питання, а сьогодні – локальні, що стосуються Харкова та його проблем. Зокрема, були оприлюднені результати зустрічі майданівських активістів з Володимиром Гройсманом, яка  відбулася напередодні в неформальній обстановці.

«Зустріч була у Гройсмана з певною кількістю активістів Євромайдану, переважно доби 2014 року, – розповів Ігор Рассоха, один з координаторів харківського Євромайдану, – був вільний обмін думками в неформальній атмосфері. Висловитися змогли всі. На свої питання ми почули відповіді різної якості. Ми дали декілька пропозицій стосовно законодавчої діяльності та, зокрема, правосуддя та негайного введення суду присяжних, в тому числі і з економічних питань. Ставили питання про відставку Шохіна. Я наполягав на ліквідації прокуратури як державного інституту, який повністю себе не виправдав. Говорили про ситуацію в науці, ситуацію з тим, що угоди про асоціацію не передбачають на сьогодні доступ українських вчених до грантової системи. Порушували питання про уряд, про місцеву владу».

Як завжди діяв «вільний мікрофон», за допомогою якого всі охочі могли висловити власну думку щодо того чи іншого питання. Також пролунали привітання з Днем збройних сил України.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments