Харківська ОДА домоглася від Уряду грошей на шкільні автобуси

Вівторок, 5 січня 2016, 11:12
Керівництво Харківщини домоглося від Уряду, аби програму шкільні автобуси було відновлено. В 2015 році, вперше за 4 роки, за гроші обласного бюджету було придбано 11 автобусів для сільських шкіл. Цю роботу продовжать і цього року. Про це повідомила Юлія Світлична, заступник голови ХОДА.
Харківська ОДА домоглася від Уряду грошей на шкільні автобуси

Більше 40 млн гривень Харківщина одержала внаслідок перерозподілу грошей з державної скарбниці 2015 року. За твердженням Юлії Світличної, заступника голови ХОДА, це питання  у Кабміні вирішував губернатор області Ігор Райнін. Саме завдяки йому на розвиток освіти регіону були виділені додаткові фінанси. Наразі на Харківщині знаходиться більше 205 тисяч біженців із зони АТО. За словами Світличної, грошима, які, згідно з держбюджетом,  були розраховані лише на жителів Харківщини, складно було щось вирішувати в сфері освіти, тому додаткова субвенція стане у нагоді в розвитку цієї галузі.

Понад 20 млн грн – частина додаткової освітньої субвенції, - піде на придбання нових шкільних автобусів для школярів сіл Харківщини. За твердженням заступника голови ХОДА Світличної, минулого року була відновлена програма закупівлі шкільних автобусів. Уперше за чотири роки завдяки грошам обласної скарбниці в регіоні придбали 11 автобусів для учнів сіл. Ця робота, впевнена Світлична, буде продовжена і в 2016 році.

Заступник голови ХОДА також додала, що програму «шкільних автобусів» відновили завдяки тому, що було дотримано дисципліну під час виконання намічених завдань, а також чіткому розподілу коштів.

Ще 4 млн грн. – немалу частину державної субвенції – витратять на придбання підручників для учнів 4 та 7 класів.

За повідомленням заступника голови ХОДА, наразі на Харківщині є всього 30% від потрібної кількості підручників для 4 та 7 класів, видавництва вже готові передати їх школам. Рештою книжок, пообіцяла Світлична, забезпечать школярів у повному обсязі у січні 2016 року.

А ще частину грошей субвенції витратять на відновлення матеріально-технічної бази шкіл, а ще на захищені статті видатків, це сприятиме своєчасній виплаті зарплати учителям та зменшенню заборгованості за енергоносії.

 

comments powered by HyperComments