За обшуками в мережі бутиків Symbol стоїть екс-нардеп Віталій Данилов?

Субота, 23 січня 2016, 17:58
Власниця мережі магазинів Symbol Ольга Федорова повідомила журналістові Ігорю Піддубному, що слідчі дії силовиків навколо бутиків мережі - результат наїзду від колишнього народного депутата від «Батьківщини» Віталія Данилова.
обшуки в мережі бутиків Symbol

Про це Ігор Піддубний повідав на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши листування з  власницею мережі магазинів, заручившись попередньою її згодою.

«Я відмовилася у кінці липня від його [Данилова В.Б.] "кришування", пише Ольга Федорова Ігорю Поддубному. - Він зараз робить те, що обіцяв, використовуючи зв'язки в Генпрокуратурі і МВС».

Зі слів власниці мережі Symbol, їй «набридло фактично утримувати» Данилова і «платити за видимість занепокоєння».

Піддубний порекомендував Федоровій поговорити «з Геною [Кернесом, мером Харкова] і з Арсеном [Аваковим, міністром МВС] параллельно».

«Поговорила - тепер мною Аваков особисто займається, особисто віддає накази. А я лише  у Гени попросила телеканал», - нарікає власниця Symbol.

Нагадаємо, 15 січня національна поліція почала обшуки магазинів одягу торгової марки Symbol в Харкові, Одесі, Києві і Дніпропетровську. Робота магазинів була заблокована, а частина товару - відвезена в невідомому напрямі. Причиною обшуку стало відновлення справи, закритої у березні 2015 року, відносно Ольги Федорової, власниці торгової марки Symbol. Її звинувачують в ухиленні від сплати ПДВ у особливо великих розмірах на суму більше 3,8 млн грн. Обшуки проходили гранично жорстко.

Інтерес фіскальних органів до мережі магазинів одягу «люкс» Symbol виник не уперше. Так, у 2013 році Київським районним судом Харкова було відкрито кримінальне провадежння відносно посадовців ТОВ "Марка плюс", яке управляло мережею магазинів Symbol. Як видно з постанов суду, директора "Марка плюс" Ольгу Федорову і головного бухгалтера підозрювали в тому, що вони умисне ухилялися від сплати податків у особливо великих розмірах. У матеріалах справи вказується, що товари, що реалізовуються через торгову мережу магазинів Symbol, були поставлені контрабандним шляхом, без належного митного оформлення і сплати митних платежів.

З липня 2014 року підприємство "Марка плюс" знаходиться на стадії ліквідації. Його засновники Ольга Федорова і Володимир Таран припинили свою діяльність як фізичні особи. Ліквідатором "Марка плюс" призначена Ганна Пономаренко, вона ж є адвокатом мережі Symbol в протистоянні з силовиками і фіскалами. За її словами, розслідування 2013 року давно закрито.

Свіжий візит силовиків пов'язаний з іншим розслідуванням, внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань у липні 2014 року. Текст звинувачення практично аналогічний попередньому, але вже згадується сума. У тексті справи говориться, що "директор "Марка плюс" при здійсненні фінансово-господарської діяльності, пов'язаної з роздрібною торгівлею через мережу магазинів Symbol, використала документи підприємств з ознаками фіктивності. За цими документами формувався фіктивний податковий кредит, що призвело до умисного ухилення від сплати податку на додану вартість у особливо великих розмірах на суму більше 3,8 млн грн..

 

 

 

comments powered by HyperComments