Сашко Положинський: «Альбом, на мою думку, аж занадто чесний» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 11 лютого 2016, 19:03
Сьогодні в Харкові пройшла прес-конференція за участі лідера гурту «Тартак» Сашка Положинського, який розповів про основну концепцію та ідеї альбому «ВВчність»
Сашко Положинський: «Альбом, на мою думку, аж занадто чесний» (фото)

Обкладинка для нового альбому була розроблена художником Андрієм Єрмоленком. На ній зображений уроборос, древній символ у вигляді змія, що кусає себе за хвіст. За словами Положинського, саме він якнайкраще підійшов під концепцію та назву альбому.

«Змій, що кусає себе за хвіст – це посил у вічність, – зазначив він, – певною мірою, це відповідає змісту альбому. Тому що деякі пісні або їх фрагменти присвячені людям, які вже пішли у вічність з різних причин. Хтось загинув на Майдані, хтось загинув на фронті, хтось від хвороби, а хтось – в автокатастрофі. Але так чи інакше, всім цим людям відведене місце в нашому новому альбомі. Разом з тим альбом, на мою думку, аж занадто чесний».

Альбом вийшов дуже серйозним. За словами музиканта, багато людей не сприймають цей альбом як музичний доробок. Через те, що в ньому закладено занадто багато гострих тем. Навіть деякі музичні критики кажуть, що їм важко його оцінювати виключно з музичної точки зору.

«Тут є ,звісно, відображення політичних подій в Україні, – розповів Сашко Положинський, – це події і до Майдану, і під час нього. Це події, пов’язані із війною. Це проблеми, пов’язані певною мірою зі взаємостосунками з такими поняттями, як дружба і зрада. Є пара пісень, які можна віднести до теми стосунків артиста та публіки, можливості чи неможливості маніпуляцій. Є одна пісня, яка частково торкається проблеми неформатності значної частини української музики… Там дуже мало розважального».

За словами музиканта, в сучасному українському суспільстві з’явилося дуже багато викликів та труднощів. Проте він налаштований цілком оптимістично. «Я знайомий з величезною кількістю людей, яких в моєму житті раніше не було. І всі ці люди своїм життєвим прикладом, з одного боку, надихають мене по життю, по творчості, а з іншого боку, вони вселяють надію на те, що все, що ми зараз переживаємо, закінчиться на нашу користь. Воно закінчиться, можливо, не так швидко, як нам цього хочеться. Але ми маємо можливість прийти до кінцевої точки свого розвитку. І ця точка буде дуже близькою до ідеалу».

comments powered by HyperComments