Вперше в Харкові виступить екс-міністр фінансів Словаччини

Четвер, 3 березня 2016, 11:36
Екс-міністр фінансів Словаччини та радник міністра фінансів України Іван Міклош виступить 7 квітня на Третьому міжнародному бізнес-форумі «Україна 2016: виклики та можливості». Тема його доповіді: «Камо грядеши, Україно? Які шанси на успіх?».
Вперше в Харкові виступить екс-міністр фінансів Словаччини

«Мета мого виступу на форумі - поділитися з аудиторією досвідом перехідного економічного періоду і допомогти українському бізнесу успішно до нього пристосуватися», - заявив Іван Міклош. Він додав, що розгляне досвід кількох пострадянських країн в перехідний період і проаналізує, який досвід можна використовувати в Україні.

Іван Міклош - один з авторів «словацького економічного дива». У різні роки (з 1998 по 2012) займав посади заступника прем'єр-міністра, міністра фінансів і міністра економіки Словаччини. У 2004 році визнаний лондонським журналом Euromoney кращим міністром фінансів в світі. З 2015 року Іван Міклош є радником міністра фінансів України і міністра економічного розвитку і торгівлі України. Виступає за приватизацію державних підприємств, скорочення видаткової частини бюджету, бере участь в розробці податкової реформи.

«Радник міністра фінансів України вважає, що ми самі - творці свого щастя. Він виступає за те, що бізнес повинен самостійно виходити на європейські ринки і не чекати сторонньої допомоги. Крім того, Іван Міклош вводив в Словаччині єдину податкову ставку - досить жорсткий варіант реформи. Він може розповісти про те, якою ціною країна досягла успіху », - прокоментував співорганізатор форуму Кирило Нагорний.

Щороку форум відвідують близько 400 власників, директорів і менеджерів компаній. Географія учасників: Харків, Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Рівне, Вінниця, Одеса, Житомир, Львів. Бізнес-форум - це ініціатива харківського бізнес-спільноти як реакція на ситуацію, в країні ситуацію. Сам факт його проведення вже в третій раз є яскравим прикладом самоорганізації українського бізнесу. Організатори форуму: інвестиційний банк ICOM Capital і маркетингове бюро Monya Gets.

Довідка: Цього року організатори форуму зосередилися на трьох темах: залучення компаніями інвестицій і грантів, вихід на європейський ринок, а також енергоефективність. Крім Івана Міклоша на форумі виступлять близько 15 доповідачів. Серед них: представники інвестиційних компаній, власники бізнесу, фінансисти і маркетологи. Актуальний список виступаючих і програма є на сайті: businessforum.kharkov.ua.

comments powered by HyperComments