Розгляд «справи Кернеса» продовжиться за два тижні

Понеділок, 11 квітня 2016, 17:44
Київський районний суд Полтави сьогодні заслухав звернення адвокатів обвинуваченого, його самого (з місця) та двох свідків.
Розгляд «справи Кернеса» продовжиться за два тижні

Під час перерви адвокат Олександр Гунченко розповів, що моніторингова місія ООН дійшла висновків, що на суд чиниться потужний тиск з боку високопоставлених чиновників, які дозволяють собі в ЗМІ і фейсбуці робити «недозволені до винесення вироку» висновки. Свій висновок фахівці Організації виклали письмово і направили на адресу Геннадія Кернеса, повідомляє «Городской Дозор». Зазначимо, що моніторингова місія ООН має представництво в Україні.

«Який буде вирок, вирішить суд у дорадчій кімнаті. Закон забороняє кому б то не було, міністру або простій людині, говорити про винуватість чи невинуватість», — резюмував Гунченко.

Також адвокат зазначив, що після довгої дороги і виснажливих засідань стан здоров'я Геннадія Кернеса погіршується. Особливо, при наявності такого щільного графіка — раз на тиждень.

«Про це говорять медики і у нас немає підстав їм не довіряти. Фахівці високого рівня обстежили Геннадія Адольфовича та зробили відповідні висновки», — сказав Гунченко.

Після емоційного виступу мера Харкова, суд встиг заслухати двох свідків. Наступне засідання призначене через два тижні - на 25 квітня. Початок о 11:00.

Слідчі Генпрокуратури 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала в суд обвинувачувальний акт у кримінальному провадженні щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців. Сам Геннадій Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу «політично вмотивованою» з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Кернес також сказав, що у слідства немає фото-, відео- або аудіоматеріалів, а серед доказів у сторони звинувачення — лише слова потерпілих.

Попереднє засідання було перенесено з 4-го на 11 квітня, бо мер Харкова і потерпілі по його справі не з'явилися.

 

comments powered by HyperComments