«Дорога у Всесвіт»: харків’янам показали, як розвивалася космічна галузь (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 12 квітня 2016, 17:50
Сьогодні у Харківському історичному музеї стартувала виставка «Дорога у Всесвіт», приурочена до 55-ї річниці першого польоту людини у космос.
«Дорога у Всесвіт»: харків’янам показали, як розвивалася космічна галузь (фото)

Виставка присвячена визначним досягненням в галузі космонавтики та її видатним діячам, які змогли здійснити те, про що мріяло чимало минулих поколінь до них – відправити людину в космос. «Відвідувачі музею можуть ознайомитися з найважливішими досягненнями людини на шляху освоєння космосу, її першими кроками у цій галузі та деякими програмами космічних досліджень, – розповіла Яна Зіборова, наукова співробітниця музею, – дізнатися про харківські підприємства та установи, які брали безпосередню участь у створенні вітчизняної ракетно-космічної галузі».

На експозиції можна побачити раритетні фотографії, документи, прилади для медичних досліджень, устаткування космічних апаратів тощо. Окрім цього, на ній представлені особисті речі людей, які свого часу зробили значні внески у космічну галузь. «Вивідувачі побачать оснащення орбітальної станції «Салют», прилади для медичних дослідів, які використовували під час польотів у космос, – додала вона, – а також інструменти, якими космонавти користувалися як усереднені космічної станції, так і у відкритому космосі. Також у нас є два агрегата-апарата, які були спроектовані та виготовлені в Харківському фізико-технічному інституті низьких температур».

Окрім цього, завдяки цій експозиції можна буде дізнатися про харківських науковців, інженерів, співробітників вишів та науково-дослідних організацій, які також зробили свій внесок у розвиток космонавтики. 

comments powered by HyperComments