Питання безпеки під час травневих свят стане пріоритетним

Юлія Гуш  |  Четвер, 5 травня 2016, 20:24
В харківській облдержадміністрації розповіли, як цього року в місті відзначатимуть травневі свята.
Питання безпеки під час травневих свят стане пріоритетним

Всі масові заходи 8 і 9 травня будуть проводитися у посиленому режимі безпеки. День примирення відзначатиметься 8 травня у Лісопарку, а на наступний день у тому ж самому місці відбудеться вже традиційне святкування 9 травня із залучення представників громадськості та ветеранів. «День перемоги – це те свято, яке відзначається на міському та обласному рівнях, – зазначив Михайло Черняк, – у всіх районах міста будуть проходити такі заходи. Всі чудово розуміють значення цього дня». Крім того, у місті мають пройти пам’ятні заходи на Польському кладовищі. За словами Черняка, в ці дні питання безпеки буде пріоритетним.

Також до 8 травня буде надіслана грошова допомога всім учасникам та постраждалим у ході Другої світової війни. «Цього року грошові виплати у порівнянні з минулим збільшені на 5 %, - розповів Юрій Шпарага, директор управління праці і соцзахисту, – з державного бюджету на Харківську область виділено 76 мільйонів 700 тисяч гривень для виплати одноразової грошової допомоги 83 400 учасникам війни. На сьогоднішній день 99 % учасників війни надійшли кошти на їх особисті рахунки». Він також додав, що на завтрашній день всі виплати будуть завершені.

Також варто нагадати, що в 8 та 9 травня вулиці міста будуть патрулювати представники громадських організацій задля недопущення провокацій. Вся їх робота буде скоординована з правоохоронними органами.

comments powered by HyperComments