Представники громадських організацій мають не допустити провокацій 8 та 9 травня

Юлія Гуш  |  Четвер, 5 травня 2016, 18:51
Військово-патріотичні та громадські організації Харкова вирішили об’єднатися, щоб не допустити провокацій під час масових заходів 8 та 9 травня.
Представники громадських організацій мають не допустити провокацій 8 та 9 травня

Про це їх представники розповіли під час прес-конференції, яка пройшла в Харківському кризовому інфоцентрі. Як було повідомлено, 26 квітня у Харкові пройшли збори, де відповідні організації ухвалили меморандум щодо проведення різноманітних заходів, присвячених вшануванню жертв Другої світової війни. Свою роль в житті міста на даний період часу вони вбачають саме в недопущенні провокацій.

«В цьому році виникла необхідність, що викликана існуванням дуже великої кількісті організацій проукраїнського ґатунку, які сповідують одну й ту саму ідею, – розповів Олег Ширяєв, голова харківського відділу ЦК «Азов», – ми вирішили об’єднатися на травневі свята для того, щоб попередити так звані провокації. Щоб попередити будь-які дії, направлені в цілому на дискредитацію сьогоднішньої законної української влади та дискредитацію тих патріотичних організацій, які представлені в Харкові та області».

Активісти також закликають харків’ян відмовитися в ці дні від використання георгіївської стрічки. «Звичайно, для харків’ян георгіївська стрічка стала символом війни, – розповіла Олена Ловчиновська, представниця ГО «Євромайдан», – за ці два роки ми побачили справжню ціну цієї стрічки. У нас в країні немає фашизму. Українці – не фашисти. Це зрозуміло всьому світу. Тільки російська пропаганда розповідає, що у нас є фашисти. Тому ті люди, які начеплять георгіївську стрічку в цей день, однозначно будуть провокувати».

Представники громадських організацій не бажають повторення подій, які колись відбулися в Одесі. Тому 8 та 9 травня вони будуть патрулювати всі пам’ятні об’єкти міста задля недопущення провокацій. При цьому буде налагоджена співпраця з правоохоронцями. А щодо георгіївських стрічок, то їх використання буде розглядатися як провокація. Винятком стануть хіба що ветерани Другої світової та люди віком від 60 років.

comments powered by HyperComments