Судове засідання у справі хабарника - мера Сітова знову перенесли

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 13 червня 2016, 19:13
Чергове засідання по справі Сітова завершилося переносом слухання на 23 червня 2016 року.
Судове засідання у справі хабарника - мера Сітова знову перенесли


Сьогодні у Фрунзенському районному суді Харкова відбулося слухання у справі мера Мерефи Веніаміна Сітова, якого було затримано в жовтні 2014 року при одержанні хабара у розмірі 40 тисяч гривень. У таку суму голова оцінив відчуження в приватну власність комунальної котельні. Суд на вулиці Богдана Хмельницького пікетували близько 30-40 представників Цивільного корпусу «Азов». Натомість мер – хабарник теж привів «групу підтримки» у кількості двох десятків молодиків.

Під час засідання суддя поставив обвинуваченому питання: "Ви отримали 40 тис грн?"Ні, ваша честь" - відповів Сітов, підкресливши, що він не отримував неправомірної вигоди. На питання, чи бачив взагалі Сітов ці гроші,  він теж відповів відмовою.Обвинувачений наголосив, що Процедура по відчуженню приміщення колишньої котельні в Мерефі почалася в 2011 році. Згодом ця процедура продовжилася у 2013 і 2014 роках. За словами мера, все відбувалося згідно Законодавства України.

"6 числа коли прийшов Кравцов ми вже будували дві твердопаливні котельні ", - зазначив Сітов. Також Сітов сумнівається у компетентності експертів, що провели дві експертизи телефонного запису: "Є бренд, інститут Бакаріуса, ну а фахівці - це інше питання", - зазначив обвинувачений.

Натомість, захист Сітова вніс клопотання щоДо продовження розгляду справи у присутності Кравцова та перехресному допиті. Суддя запропонувала зробити в судовому засідання перерву  До 23 червня. Захист і сам обвинувачений підтримали це рішення.

Активісти та представники Мерефянської громади вважають, що справу затягують навмисно. Олександр Стадник, депутат Мереф'янської міської ради розповів,чому так відбувається:

«Ми бачимо явне розвалювання суду, зацікавленість влади нульова. Ми бачимо піклування судді над обвинуваченим Сітовим. Даний представник міської ради є виходцем з партії «Відродження». Затягування йде спеціально, Владі невигідно відправляти його на нари, народ і громада обурені. Люди небайдужі  приходять на захист правосуддя .Группа підтримки Сітова нам знайома, Ця група неодноразово відправлялася на підтримку «Антимайдану ». Ці люди приїжджають фінансово мотивованими. 

Відповідаючи на питання, чи є тиск на суддю, Олександ зауважив:

"На суддю чинять тиск напевно гроші, які вона або отримала, або буде отримувати після рішення. Рішення, я думаю, буде позитивним, і ми в черговий раз побачимо гучну справу, яка закінчилася нічим»

Наступне засідання у справі мера – хабарника відбудеться  23 червня о 14- 00 у Фрунзенському суді на вулиці Богдана Хмельницького.

Нагадаємо, що Кримінальне провадження проти Сітова було відкрито 7 жовтня 2014 року за ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище). Після затримання на гарячому при отриманні хабара співробітниками міський голова близько двох тижнів провів у СІЗО, потім йому змінили запобіжний захід на підписку про невиїзд.

ФОТО - ДМИТРО ВЕРЕЩИНСЬКИЙ

comments powered by HyperComments