Ігор Райнін і маленькі кадети поліції привітали випускників ХНУВС

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 18 червня 2016, 19:36
18 червня в Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди випуску курсантів.
Ігор Райнін і маленькі кадети поліції привітали випускників ХНУВС


У 2016 році за ініціативи та підтримки голови ХОДА Ігоря Райнін вперше в Україні в Харківській області стартував новий проект - «Кадети поліції». 34 молодших кадета і 20 старших проходять підготовку на базі університету. Всі вони мріють про лейтенантських погонах і сьогодні прийшли привітати молодих офіцерів і поспілкуватися з ними.

 «Ви сильні, мужні, відважні і дуже красиві. Ми хочемо бути схожими на вас. Чекайте, ми скоро виростимо і станемо такими, як ви, будемо служити і захищати », - привітав випускників 9-річний кадет Денис Настенко.

Нагадаємо, мета програми «Кадети поліції» - патріотичне виховання, розвиток лідерських якостей молоді та підвищення рівня довіри громадян України до правоохоронних органів. Навчання за програмою проходить з урахуванням вікових особливостей її учасників. Відповідно до віку вони діляться на дві групи: від 9 до 13 років - «Молодші кадети поліції», від 14 до 18 років - «Старші кадети поліції».

Від імені Президента України Петра Порошенка і міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Ігор Райнін привітав випускників ХНУВС з успішним завершенням навчання. Звертаючись до молодих офіцерів, глава області закликав їх докладати максимум зусиль для зміцнення авторитету поліції України та підвищення престижу професії.

Цього року університет закінчили 150 курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства та факультету з підготовки фахівців для підрозділів поліції превентивної діяльності, 11 з них отримали дипломи з відзнакою.

«150 випускників з 20 регіонів України. Вони вчилися за 9 спеціальностями і готові сьогодні служити за новими правилами нової української поліції. Близько 40% випускників залишаться служити в Харкові, інші роз'їдуться по місцю призначення своєї служби. Ми не раз їм говорили, що сьогодні українська поліція повинна завоювати довіру народу України. Я думаю, ми на правильному шляху. Вогонь в очах випускників і бажання служити Україні є. Ми віримо в цих молодих людей і дуже на них розраховуємо », - зазначив Ігор Райнін.

На святі також був присутній координатор регіонального представництва консультативної місії Європейського Союзу Герріт Ян Ван Гелдер. Він вручив прапор Євросоюзу і цінний подарунок кращому випускнику університету 2016 Ірині Бульбі.


Урочисте відкриття проекту відбулося 28 квітня. Між ВСБ «Еліта нації» і Харківським національним університетом внутрішніх справ було підписано Положення про організацію навчального процесу за програмою «Кадети поліції», в рамках якої її учасники повинні пройти теоретичний курс з основ роботи правоохоронних органів, виконати практичні заняття, фізичні вправи і безпосередньо ознайомитися з роботою патрульної поліції Харківської області.
 

comments powered by HyperComments