У Новій Водолазі створять зразкове відділення поліції

Середа, 13 липня 2016, 18:32
Такий проект реалізується за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.
У Новій Водолазі створять зразкове відділення поліції

Про це повідомив керівник місії Кястутис Ланчінскас, пише прес-служба ХОДА.

Серед проектів, які місія вже реалізує в Харківській області, він назвав проведення низки семінарів, присвячених взаємодії поліції і прокуратури в ході кримінальних розслідувань, міжнародній взаємодії правоохоронних органів. Зокрема, у прес-службі облпрокуратури нагадують, що 7-8 червня представники місії провели навчання за темами: «взаємодія поліції та прокуратури», «протидія відмиванню коштів». «Навчання проходило у формі діалогу з аудиторією. Експерти КМЄС ознайомили учасників з найкращими європейськими практиками та моделями праці на вказаних напрямках. Прокурори та поліцейські мали змогу поставити питання щодо конкретних випадків зі свого професійного досвіду. Обидві сторони відзначили високий рівень ефективності та важливості таких заходів», — йдеться у повідомленні.

За підтримки Місії сьогодні також реалізується проект зі створення зразкового відділення поліції в Новій Водолазі. У планах місії, за словами Кястутиса Ланчінскаса, розвиток в області мережі маленьких поліцейських станцій.

В ході сьогоднішнього заходу Ігор Райнін зазначив, що співпраця з КМЄС дуже важлива для нашого прифронтового регіону: «Адаптований до нашого регіону європейський досвід допоможе нам створити ефективну систему взаємодії правоохоронних органів. Я переконаний, що координація всіх правоохоронних органів, а також їх взаємодія з органами влади та громадою повинні здійснюватися за загальноприйнятими європейськими нормами і правилами».

Ігор Райнін уточнив, що куратором співпраці з КМЄС, як і інших міжнародних проектів, що реалізуються в області, буде перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

Нагадаємо, харківську команду Консультативної місії ЄС в складі 17 осіб очолить досвідчений голландський поліцейський Герріт Ян ван Гелдер. Фахівці представництва проводитимуть консультації і тренінги для співробітників поліції, прокуратури та інших правоохоронних структур області, а також надаватимуть їм професійне обладнання.

Зазначимо, що у Харкові вже два роки діє постійне представництво місії, де працюють фахівці із різних країн Європи.

Мета Консультативної місії Європейського Союзу — посилити та підтримати реформи сектору цивільної безпеки України і таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію, пише прес-служба облпрокуратури. Консультативна місія ЄСі консультує та надає підтримку відповідним державним органам України у секторі цивільної безпеки в концептуальному плануванні та послідовній реалізації їхніх комплексних і цілісних зусиль у реформуванні правоохоронних органів (поліції, прикордонної служби та служби безпеки) та органів системи верховенства права (судової системи та прокуратури), а також в контексті наскрізних аспектів ефективного управління (боротьба з корупцією, права людини, реформа державного управління та стратегічні комунікації).

comments powered by HyperComments