Харків’янам пропонують ставати виноградарями та манікюрниками

Вівторок, 19 липня 2016, 18:02
У 2015 році професійне навчання в Харківському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості проходили 4114 осіб.
Харків’янам пропонують ставати виноградарями та манікюрниками

Кваліфікованим робітникам платять 10-17 тис. грн., й вони постійно затребувані роботодавцями, каже директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.
Почастішали випадки, коли безробітні змінюють вищу освіту на професійно-технічну: перенавчаються з фельдшера — в станочники широкого профілю, з економіста — на оператора верстатів з програмним керуванням, з інженера — в швачку, пише прес-служба ХОДА.
«Основна частина фахівців готується для металообробної галузі. Токарі, фрезерувальники, оператори верстатів з програмним керуванням, слюсарі-ремонтники, заточувальники — ці професії на ринку праці користуються найвищим попитом, — розповідає керівник центру зайнятості. — 56% вакансій, які надходять від роботодавців – потреба у робітниках. Потреба фахівців та службовців — до 29».
Володимир Міненко розказав, що в процесі навчання використовуються найсучасніше мультимедійне обладнання. Слухачі забезпечуються необхідною сировиною та матеріалами. Виробнича практика організовуються безпосередньо на робочих місцях підприємств, а іногороднім гарантується проживання.
Протягом І півріччя 2016 року професійне навчання проходили 2878 осіб, працевлаштовані вже 94,2%. На серпень 2016 року заплановане формування груп за професіями: «слюсар-ремонтник», «монтажник гіпсокартонних конструкцій», «маляр», «штукатур», «касир торгівельного залу», «виноградар», «манікюрник», додає Володимир Міненко.
За детальною інформацією можна звертатися до відділу організації профнавчання обласного центру зайнятості за тел.: (057) 757-52-71.

 

comments powered by HyperComments