Кількість відпочиваючих на харківських пляжах збільшилася втричі

Середа, 20 липня 2016, 10:54
Про це повідомив начальник управління цивільного захисту Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Олександр Пушкарьов.
Кількість відпочиваючих на харківських пляжах збільшилася втричі

«Якщо на Журавлівці торік за день відпочивало 600-800 чоловік, то зараз відпочиваючих до 3 тис. Та ж ситуація в Олексіївському лугопарку і на Основ'янській водоймі. Стихійне місце відпочинку утворилося на Жихорі, а від нього до рятувального поста 900 метрів», — зазначив Олександр Пушкарьов на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов дав доручення збільшити кількість рятувальних пунктів і самих рятувальників.

«Не потрібно відкладати вирішення питання до наступного року, фактично пройшла тільки половина сезону. Також у всіх орендарів пляжів повинні бути гучномовці, через які вони зобов'язані сповіщати людей про правила безпеки. Крім того, на пляжах необхідно розвісити відповідні оголошення», — сказав Ігор Терехов.

Як повідомив завідувач Харківської міської філії держустанови «Харківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Володимир Чегодайкін, вода у водоймах Харкова придатна для купання, хоча в деяких з них дещо перевищені норми за санітарно-мікробіологічними показниками та за вмістом заліза.

Директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач зазначив, що на території Харкова облаштовано шість рекреаційних зон (пляжі в Олексіївському лугопарку, Журавлівському і Жовтневому гідропарках, на берегах Основ'янської, Безлюдівської та Петренківської водойм).

Рятувальні пости встановлені, як зазвичай, у місцях масового купання людей — у Журавлівському і Жовтневому гідропарках, в Олексіївському лугопарку, а також на Основ'янському і Петренківському водоймах. Всього організовано сім постів, на яких чергують 42 рятувальники. У них є все необхідне обладнання та устаткування: човни, гучномовці, рятувальні жилети та круги, повідомляє прес-служба міськради.

comments powered by HyperComments