В саду Шевченка облаштували майданчик PokemonGo

Понеділок, 25 липня 2016, 10:46
Частина дитмайданчику поблизу головного корпусу Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна тепер розширив цільову аудиторію.
В саду Шевченка облаштували майданчик PokemonGo

«Є в грі PokemonGo така штука, як Pokestop'и — це місця, де народ збирає кулі, еліксири й інші потрібні для «полювання» речі. На ці ж Pokestop'и можна ставити «приманки». Кидаєш одну, і наступні півгодини до цієї точки біжать десятки віртуальних монстрів. Зазвичай, такі чек-поінти розкидані з інтервалом в пару сотень метрів. Але, на дитячому майданчику біля ХНУ Каразіна відразу три Pokestop'а. Якщо три гравці одночасно приманки поставлять, покемонів можна ловити сотнями. На геймерском сленгу це називається «фарм». Гравці ходять, бачать купу монстрів, приєднуються, знайомляться, спілкуються — та разом починають «фармити», — пише на своїй фейсбук-сторінці харківський журналіст В’ячеслав Мавричев.

Напередодні вранці на майданчику біля Каразіна зібралися вже з півсотні людей. «Дощ накрапає, народ під навісом — розважаються. Але, сісти ніде — лавочок немає. А поруч, метрів за триста — електрокари катаються. Готують парк до реконструкції. Розвозити будматеріали і вивозять лавки з центральної алеї. За старшого — Анатолій Кандауров, колишній директор КП «Міськліфт» і радник мера», — пише журналіст.

Чиновник зацікавився, що відбувається під навісом, йому показали гру. «Вже через п'ять хвилин електрокари потягнулися до альтанки. Ще через півгодини — тут були більше дюжини лавок. Кандауров командує погрузчиками, гравці дружно носять і розставляють. Дівчата — протирають брудні лавки. Робочий з гайковим ключем і молотком — затягує болти», — вказує автор.

Ігромани обговорили з Кандауровим можливість проведення в альтанку електрики, щоб можна було зарядити телефони, бо заряду вистачає лише на півтори години. Він обіцяв перевірити, чи є така можливість.

Нагадаємо, заплановано масштабну реконструкцію саду Шевченка. Територію перекриватимуть поетапно. Частину вже перекрили. В ході реконструкції, поміж іншим, отримає новий вигляд «Каскад»: звідси зникнуть кіоски, буде облаштовано озеро, встановлені нові лави та світильники. На ремонт також закрили зоопарк. Через два роки, за планами, він відповідатиме європейським зразкам. У процесі реконструкції сад Шевченка і зоопарк перетворять на єдиний комплекс. Екологічна організація «Зелений фронт» організувала акцію проти встановлення парканів у саду Шевченка.

Фото — fb.com/slava.mavrichev

comments powered by HyperComments