Харківські автомобілісти можуть оплачувати паркування через смс

Вівторок, 26 липня 2016, 16:19
Про це під час прес-конференції повідомив директор КП «Харківпарксервіс» Дмитро Мандриков.
Харківські автомобілісти можуть оплачувати паркування через смс

За інформацією прес-служби міскради, оплатити паркування за безготівковим розрахунком можна двома способами: за допомогою скретч-карти або на сайті 896.com.ua.

Скретч-карту можна придбати в мережі кіосків «Кисет». Потрібно стерти захисне покриття і відправити код на номер 896. На початку паркування на вказаний номер можна надіслати смс будь-якого змісту. Після закінчення паркувального сеансу — з текстом «F». Тоді у відповідь надійде підтвердження про закінчення парковки, інформація про вартість і баланс рахунку. Плата за смс — відповідно до тарифів оператора мобільного мережі.

На сайті 896.com.ua спочатку доведеться зареєструватися. «Якщо людина оплачує послуги паркування таким чином вперше, то необхідно ввести державний номер автомобіля. Надалі номер вводити не потрібно. Він буде використовуватися автоматично», — розповів  Дмитро Мандриков.

За словами директор КП «Харківпарксервіс», біля парковок вже встановлені щити з інформацією про можливості оплати послуги паркування через мобільний телефон. У найближчих планах підприємства — розробити систему оповіщення автомобіліста, яка буде нагадувати йому щогодини, що йде сеанс паркування.

Зазначимо, що можливість розрахуватися готівкою залишається. «Співробітники підприємства продовжать роботу на парковках. Крім прийому оплати готівкою паркувальники контролюватимуть процес сплати через мобільний телефон, просячи автомобіліста показати SMS-повідомлення з підтвердженням такої сплати. Рішення з приводу того, чи перейти повністю на систему оплати паркування за безготівковим розрахунком, буде прийматися виходячи з результатів початку роботи системи і її популярності серед автомобілістів», — йдеться у повідомленні прес-служби.

 

comments powered by HyperComments