Судовий процес стосовно сумнозвісного ДТП обіцяють проконтролювати

Вівторок, 26 липня 2016, 19:07
Представники ГО «Громадський контроль Діє» висловили свою позицію щодо нещодавнього ДТП за участі поліцейських.
Судовий процес стосовно сумнозвісного ДТП обіцяють проконтролювати

Стосовно ДТП за участі поліцейського «Prius» вже висловила свою точку зору низка громадських організацій. І в цьому плані ГО «Громадський контроль Діє» не стала виключенням. Її представники заявили, що в даній ситуації вони повністю на стороні потерпілого. «Чому ми повинні підтримувати поліцейського? Дуже дивно все вийшло, – зазначила Кароліна Інгінова, головний секретар ГО «Громадський контроль Діє», – тому ми вирішили звернутися до громадських активістів, подивитися на їх громадську позицію. І тоді ми зрозуміли, що все таки хочемо підтримати потерпілого».

«Як відомо, ДТП за участі поліцейських викликають не менший інтерес, – розповів Анатолій TOLYAMBA, громадський активіст, – тому все це сильно форсується в ЗМІ та соцмережах. На наступний день з’явилася дуже цікава інформація про те, що ДТП хочуть зам’яти. Але слова свідків та все інше вказує на те, що винен поліцейський. Реакція громадськості і, зокрема, Автоклубу, була блискавичною. Вони зібралися тим же вечором і заявили, що не дадуть зам’яти цю ситуацію. Автоклуб був налаштований доволі радикально. Люди були готові перекривати вулиці, пікетувати поліцію та прокуратуру». Він розповів, що прокуратура вже висловила підозру тому поліцейському і одразу почала клопотати щодо обрання запобіжного закладу.

Також представники ГО «Громадський контроль Діє» висловили свої звинувачення «Автомайдану», «Громадській варті» та «Справедливому суду», які у цій ситуації встали на бік поліції. Вони заявили, що ці громадські організації просто піаряться та висловлюють підтримку тому, кому це вигідно. Кароліна Інгінова також додала, що в місті існує багато «кишенькових» організацій. А їх ГО «Громадський контроль Діє», на відміну від них, працює чесно. Олександр Блажко, в.о. голови громадської організації, в свою чергу заявив, що вони будуть контролювати  судовий процес і забезпечувати потерпілій стороні процесуальне супровід.

Варто нагадати, що дане ДТП викликало широкий резонанс в Харкові. Деякі організації як, наприклад, харківський Євромайдан, навпаки, виступили на підтримку поліції.  

 

 

comments powered by HyperComments