Пожежа в Красноградському районі позбавила даху 11 осіб

Четвер, 25 серпня 2016, 19:55
Стіхія вогню знищила одноповерховий барак, в якому мешкали 5 сімей
Пожежа в Красноградському районі позбавила даху 11 осіб

У селі Наталине Красноградського району, по вулиці Новопроложенной, 77 загорівся будинок.

Про цьому повідомила прес-служба Головного управління ГСЧС в Харківській області.

Жителям будинку серйозно не пощастило. Как відзначили представники ГСЧС, "все його конструктивні елементи були виконані з дерева, що сприяло швидкому поширенню вогню."
З іншого боку, цей день міг стати для них останнім - загоряння, за словами рятувальників, відбулося пізно вночі, тому жителі не відразу зрозуміли, в чому справа і викликали рятувальників із запізненням ".

Вогонь охопив дах будинку всі 12 квартир. Площа пожежі склала 560 квадратних метрів. Бійці ГСЧС, працівники Красноградського лісгоспу і команди рятувальників місцевих підприємств локалізували пожежу за дві години. До ранку вогонь повністю загасили. Будинок вигорів повністю, залишилися тільки стіни і фундамент. Ніхто не постраждав.

Село Наталине Красноградського району знаходиться в 112 км від Харкова
У Красноградської райдержадміністрації вирішують, як допомогти мешканцям будинку. Без даху над головою залишилися п'ять сімей - 11 осіб, серед яких 9 дорослих і двоє дітей, розповів «МедіаПорту» перший заступник голови Красноградської РДА Валерій Кицюк. На час поки влада шукатиме і ремонтувати інше житло, погорільці оселилися у родичів і знайомих.

«Згорілий будинок - це колишні бараки, будувалося дуже давно, напевно, років сорок тому. Не всі квартири були житлові. Зараз виїхала комісія на обстеження будівель, які є в селі Наталине, щоб зробити ремонт і переселити ці сім'ї. У бюджету на ці цілі можливостей немає, будемо залучати спонсорські кошти. Комісія завершить роботу, дасть відповідь, яка будівля швидше вдасться відремонтувати, будемо займатися ремонтом», - Валерій Кицюк пояснив.

Що стало причиною пожежі, говорити рано - працює слідча група, зазначає Натальінскій сільський голова Віолетта Боровська.

«Швидше за все, це електропроводка. Зайнялося з даху, вогонь поширювався дуже швидко. Люди встигли схопити документи. Ті, хто був ближче всього до осередку пожежі, залишилися фактично без усього. Ті, хто подалі від вогню, встигли якісь меблі, техніку винести », - розповіла« МедіаПорту »Віолетта Боровська.

За її словами, людей, найімовірніше, поселять в будинку такого ж типу.

«Будемо робити ремонт і в таке ж будівля барачного типу заселяти, будемо звертатися до підприємців, з миру по нитці збирати меблі, одяг», - каже сільський голова.

comments powered by HyperComments