Інтеграція в громаду та соціальна адаптація. Це те, що дає працевлаштування переселенцям

Понеділок, 29 серпня 2016, 13:47
ГО «Станція Харків» продовжує реалізовувати проекти для переселенців, направлені на допомогу в працевлаштуванні.
Інтеграція в громаду та соціальна адаптація. Це те, що дає працевлаштування переселенцям

Проект «Станція регіон» направлений на те, щоб допомогти вимушеним переселенцям вдало працевлаштуватися на новому місці. «Саме працевлаштування дає можливість для соціальної адаптації і дозволяє людині інтегруватися в нове середовище, – розповіла Аліса Веневцева, координаторка проекту, – це робить її самостійною. І, можливо, це зробить її успішним працедавцем та співробітником інших компаній».

Проект реалізується в трьох різних напрямках. І перший із них – це проведення спеціальних консультацій з працевлаштування, які проходять в офісі ГО «Станція Харків» на вул. Дмитріївській, 35. «В Харкові ще стабільна ситуація, але в регіонах вона інша, – зазначила Катерина Стрельченко, координаторка напрямку працевлаштування, – там знайти роботу важче. Наш другий напрям – проведення ярмарків вакансій – як у Харкові, так і в регіонах. Це має дозволити знайти достойну роботу. В таких заходах беруть участь роботодавці. На вересень заплановано 3 ярмарки».

Третій напрямок, який також користується популярністю – це перекваліфікація. Адже чимало переселенців не може знайти роботу за фахом виключно в силу специфіки Харківського регіону. А пройшовши необхідне навчання, вони отримують можливість стати спеціалістом в іншій сфері діяльності. Наприклад, особливою популярністю серед переселенців користуються тренінги з інтернет-спеціальностей. За словами координаторів, близько 60% переселенців знаходять роботу завдяки цим проектам.

Нагадаємо, що 1 вересня стартує конкурс на отримання міні-грантів, які дозволять як переселенцям, так і місцевим мешканцям реалізувати власні соціальні проекти.

comments powered by HyperComments