Співвласники багатоквартирних будинків пікетують міськраду (оновлено)

Середа, 14 вересня 2016, 10:53
Вони вимагають від чиновників дотримання власних прав.
Співвласники багатоквартирних будинків пікетують міськраду (оновлено)

У стін Харківської міськради, де розпочалася сесія, проходить пікет. Люди тримають плакати з написами "Віддайте наші дама", "ОСББ - це наші будинки", "Обов'язок влади - помагати ОСББ". Учасники пікету вимагають дотримання прав співвласників багатоквартирних будинків. Для цього потрібно переробити технічну документацію, списати будинки з балансу міста і передати ОСББ.

Олексій Кусов, голова ради «Бюро добрих справ»: «Ми вийшли на акцію, адже хочемо забрати на управління свої будинки, які нам не віддають. А причина в тому, що нашій міській владі вигідно, щоб будинки залишились при них. Адже це шалений мільярдний бізнес, який постійно приносить гроші. Один з найстабільніших бізнесів в країні».

Сергій Ряполов, експерт з питань ОСББ: «Ми вимагаємо списати будинки з балансу міста. І по 301-му наказу скласти акт про передачу будинку до управління та передачу всій документації. А якщо вона загублена, то, згідно закону, є шість місяців на відновлення на рахунок колишнього балансоутримника і, відповідно, міста. Всі отримують відмови з формулюваннями на зразок «Будинок не визначився з формою управління». Хоча в 15-ій статті 417 закону вказано, що вибір ОСББ – це і є вибір управління».

Якщо їх вимоги не будуть виконані, громадяни мають намір подати на чиновників до суду. Активісти зазначають, що чиновнику байдуже, який рахунок буде на комунальному підприємстві. А в цьому випадку саме з його зарплати буде сплачена вартість цієї документації.

Неподалік проходив інших мітинг, учасники якого виголошували протилежну позицію. Деякі з них ховалися за плакатами з надписами на зразок «Ми проти експериментів з ОСББ» чи «Захищайте нас від шахраїв-управників». На їх думку, претензії потрібно пред’являти не міськраді, а Кабінету міністрів. «Люди на паралельному мітингу ховаються за плакатами. По вигляду, це студенти, яким заплатили», – зазначив Сергій Ряполов.

Нагадаємо, 13 вересня на прес-конференції активісти заявили, що харків'яни позбавлені можливості створювати ОСББ.

comments powered by HyperComments