Закликаючи до солідарності: харківські журналісти вшанували пам’ять загиблих колег

Юлія Гуш  |  Субота, 17 вересня 2016, 14:25
Пам’ятна акція була приурочена до дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, яке трапилось 16 вересня 2000 року.
Закликаючи до солідарності: харківські журналісти вшанували пам’ять загиблих колег

Пам’ятна акція відбулася біля пам’ятника Шевченку. Її учасники запалювали свічки та лампадки, а також згадували загиблих журналістів і виголошували врочисті промови. Під час заходу виступальники закликали своїх колег до солідарності та консолідації, що вкрай важливо в такі непрості часи.

Віктор Ходолій: «Щоб зважали на етику відносин, на те, щоб свою справу робили чесно. І щоб не було за це соромно. Захиститися від таких ситуацій ніхто з нас не може. І не потрібно цього боятися. Варто просто робити свою справу. І все. Я хотів би подякувати тим, кого я зараз бачу. Адже ця акція беззвучна. І ті, хто прийшли – вони просто зробили свій вибір».

Ганна Прокаєва: «Тут хотілося би згадати про нашу журналістську солідарність. Що вона може підтримати нас у складну хвилину, коли ми потребуємо допомоги і знаходимся під ударом тієї ж влади чи правоохоронних органів. Чи з боку людей, які можуть заподіяти шкоду. Тому ще раз закликаю бути солідарними та не боятися висловлюватися на підтримку один одного. Хоча це, можливо, не в мейнстрімі політичних тенденцій».

Подібні акції проходять кожного року у день роковин смерті Георгія Гонгадзе у багатьох містах України.

comments powered by HyperComments