Яка школа буде опорною, а яка стане філією, визначає територіальна громада - Світлична

Ростислав Касьяненко  |  Понеділок, 19 вересня 2016, 12:59
Про це Юлія Світлична заявила сьогодні в інтерв'ю виданню "Справжня Варта".
Яка школа буде опорною, а яка стане філією, визначає територіальна громада - Світлична

"Нова система якісної освіти для дітей, які навчаються в маленьких містечках і селищах, передбачає створення опорних шкіл. Вони будуть оснащуватися всім необхідним для сучасного навчального процесу, з обладнаними кабінетами і лабораторіями для фізики, хімії, біології, географії, математики, майстернями, комп'ютерним та мультимедійним обладнанням, швидкісним доступом в Інтернет і спортивними об'єктами", - розповіла Юлія Світлична. 

За її словами, початкова школа залишиться в селах, а велика опорна буде розташовуватися в центрі і готова приймати більше ста дітей. На те, щоб вони діставалися навчального закладу без проблем,  спрямована програма «Шкільний автобус».

В.о. голови ХОДА підкреслила, що у певному районі області може бути створено кілька опорних шкіл, кожна з яких в своєму підпорядкуванні матиме декілька філіалів – шкіл I-II ступеня. В опорній школі зможуть навчатися діти з 1-го по 11-й клас. У філіях, за рішенням громади, – з 1-го по 4-й або з 1-го по 9-й.

"Яка школа буде опорною, а яка стане філією, також визначає територіальна громада", - підкреслила Юлія Світлична. 

Як відмітив раніше Директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, за результатами ЗНО цього року, діти з сільської місцевості Харківської області посіли четверте місце в Україні і повністю витягнули місто Харків. 

Нагадаємо, в.о. голови ХОДА в інтерв'ю розповіла, що перше засідання Конгресу місцевих регіональних влад Ради Європи відбудеться в кінці жовтня. Також мова йшла про те, що дорога Чугуїв - Мілове готова до здачи, і тепер у прiорiтетi Сумський напрямок.

Повне інтерв'ю з в. о. голови ХОДА читайте в авторській рубриці шеф-редактора Медіагрупи «Дозори» Ростислава Касьяненка «Справжня Розмова».

comments powered by HyperComments