Патріоту «шиють» довічне ув’язнення за вбивство міліціянта заради самооборони

Вівторок, 11 жовтня 2016, 23:43
11 жовтня в апеляційному суді Харкова відбулося засідання у справі 27-річного Артема Дериглазова, якого судять за подію шестирічної давнини – перестрілку з міліцією.
Патріоту «шиють» довічне ув’язнення за вбивство міліціянта заради самооборони

Обвинувачуваний визнає, що вбив одного правоохоронця, однак не визнає замах на вбивство інших міліціянтів. Також він наголошує, що внаслідок поранення і тортур його змусили зізнатись у пограбуваннях.

Підтримати підсудного прийшли представники ЦК «Азов», Східного корпусу, батальйону «ОУН» та Комітету визволення політв’язнів, а також народний депутат Олег Петренко. Вони просять пом’якшити вирок активісту до 15 років ув’язнення замість довічного, чого вимагає обвинувачення.

Артем Дериглазов – у списку політичних переслідуваних Комітету визволення політв’язнів. Його заарештували 2010 року, коли йому був 21 рік, і присудили довічне ув’язнення. Сторона обвинувачення наголошувала на тому, що він вчинив замах на вбивство працівників міліції, які його затримували. Підсудний же стверджує, що він не міг упізнати правоохоронців в особах, які вдерлися до його оселі, адже ті були без форми і застосовували зброю проти його сім’ї. Сам він, за його словами, застосовував зброю лише з метою самооборони. Саме на підставі доказів цього апеляційна інстанція змінила вирок у вигляді довічного ув’язнення на 15-річне позбавлення волі. Нині ж прокуратура оскаржує це рішення.

Варто зазначити, що під час затримання Артема Дериглазова серйозно поранили в руку і легеню.

Наразі, перебуваючи за гратами Артем пише статті про тюремний побут, злочинну діяльність правоохоронців та про те, як ставляться до сепаратистів у харківських тюрмах. Артем проводить активну ідеологічну роботу з арештованими сепаратистами і намагається переконати їх відмовитися від своїх політичних поглядів.

Через обурення в залі суду рішенням провадити засідання російською мовою в суді оголосили перерву до 17 листопада.

comments powered by HyperComments