Петро Порошенко: «Україні зараз потрібна нова і потужна зброя, яка захистить її від агресора»

Юлія Гуш  |  Субота, 15 жовтня 2016, 16:38
Сьогодні в Чугуєві відбулося вручення нової та модернізованої військової техніки українським військовослужбовцям.
Петро Порошенко: «Україні зараз потрібна нова і потужна зброя, яка захистить її від агресора»

У церемонії вручення військової техніки та передачі сертифікатів взяв участь Президент України Петро Порошенко.

«Ця відкрита та публічна передача модернізованих та нових зразків військової техніки, озброєння і одразу ж їх відправка до зони проведення антитерористичної операції стала вже добре відомою традицією, – підкреслив він, – я  наголошую, ми будемо постійно її продовжувати. Бо яким чином відзначити День захисника Вітчизни? Допомогти армії».

За його словами, держава робить все можливе, щоб зразки новітньої техніки постійно надходили до військ. А вітчизняний промислово-оборонний комплекс відіграє ключову роль в підтриманні високого рівня оборонної та мобілізаційної готовності. За останні два роки було передано до війська більше 12 тисяч зразків військової техніки та озброєння.

«Перелік військової техніки, яка зараз передається до війська, також включає себе бойову та транспортну авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, нові вантажні автомобілі, – підкреслив Порошенко, – можете подивитися, що є нові українські міномети, відновлені та модернізовані інші зразки техніки. Чекають своєї передачі засоби радіоелектронної, контрбатарейної боротьби. Україні зараз потрібна нова і потужна зброя, яка захистить її від агресора. Зупинить і знищить його. І захистить життя наших громадян».

Володимир Коробов, заступник генерального директора Укроборонпрому з виробництва та авіабудування, у свою чергу зазначив, що цього дня відбулася передача військової техніки, як відремонтованої, так і нової. «Це гелікоптери, літаки та наземна техніка, системи залпового вогню, танкова техніка, БТРи та БМП, системи протиповітряної оборони та міномети, – розповів він, –  всі міномети та БТРи новостворені, авіаційна техніка – відремонтована. Виробництво та ремонт – українські».

Також Петро Порошенко під час своєї промови привітав військових з днем захисника України і відзначив зростання бойового потенціалу українського війська та високий рівень його бойової підготовки.

«Це свято є всенародним, – розповів він, – тому що і наша армія, і наші збройні сили є також народними. Тому зміцнення обороноздатності, боротьба за незалежність нашої держави є справою всього народу. Так само, як і захист від російської агресії. Тільки завдяки спільним зусиллям військових, суспільства, влади, українська армія стала за рівнем бойової майстерності однією з найдосвідченіших  та найефективніших на континенті. Ми швидко відновили військову вправність, вміння захищати рідну землю. І зробили надзвичайно важливі кроки в реформуванні Збройних сил України, всього сектору оборони та безпеки».

Президент України наголосив, що завдяки підвищенню стандартів та власної ефективності Збройні сили на даний момент користуватися високою і заслуженої підтримкою та довірою і в українському суспільстві, і з боку іноземних партнерів. За його словами, все це – результат самовідданої праці та звитяги українських військових.

comments powered by HyperComments