У Харкові усі сміттєконтейнери нанесли на мапу

Вівторок, 18 жовтня 2016, 16:28
КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» почало використовувати в роботі з вивезення сміття інтерактивну карту.
У Харкові усі сміттєконтейнери нанесли на мапу

Як розповів директор КП «Міський інформаційний центр» Олександр Попов, розроблена комп'ютерна програма дозволяє КВБО більш ефективно поратися з цією роботою.

Для створення інтерактивної карти вивезення сміття було підібрано програмне забезпечення, яке розповсюджується безкоштовно. Після цього на карту були нанесені місця розташування всіх сміттєвих контейнерів, і зараз КВБО проводить відпрацювання маршрутів руху сміттєвозів з визначенням місць, де проїзд буває утруднений.

«Раніше система з вивезення сміття була організована за усталеною схемою: водій отримував шляховий лист, їхав якимось маршрутом, вивозив ТПВ. При цьому проаналізувати ефективність його роботи було досить-таки складно. Скупчувалися тонни паперів, звіти, і що з ними робити – незрозуміло. Тепер же, коли у програмному продукті накопичиться необхідна інформація, ми зможемо зробити аналіз ефективності кожного маршруту: десь оптимізувати проїзд, десь переставити контейнери тощо. З'явився прозорий облік того, з якою частотою вивозиться контейнер, як наповнюється, тобто робота буде побудована більш оптимально», – зазначив Олександр Попов.

Він повідомив, що в кожному сміттєвозі є система навігації для визначення його місця розташування. Але машини можна буде обладнана й іншими датчиками, наприклад, для зважування контейнера. Це дозволить отримувати інформацію про те, де сміття накопичується швидше.

«Підприємство вже використовує інтерактивну карту в своїй роботі. Коли програма буде доповнена і вдосконалена, до неї зможуть підключитися районні адміністрації для контролю ситуації, а, можливо, і жителі міста, щоб повідомляти про те, де контейнери переповнені. Може, тоді до цього будинку будуть направляти машину раніше графіка. Технології все це дозволяють зробити», – повідомив Олександр Попов.

Планується, що робота над удосконаленням інтерактивної карти з вивезення сміття буде завершена через кілька місяців.

comments powered by HyperComments