У Харкові відбудеться міжнародний фестиваль, де кулінари змагатимуться у власній майстерності

Юлія Гуш  |  Середа, 19 жовтня 2016, 19:14
З 20 по 22 жовтня жовтня в Харкові пройде AGRO COOK FEST – міжнародний фестиваль кулінарного мистецтва, у якому візьмуть участь як професіонали, так і аматори.
У Харкові відбудеться міжнародний фестиваль, де кулінари змагатимуться у власній майстерності

Під час AGRO COOK FEST, який проходитиме в приміщенні Харківського міжнародного аеропорту, відбудуться різноманітні конкурси з кулінарної та кондитерської майстерності. Про це розповіли судді та організатори фестивалю під час власної прес-конференції.

«Запрошуємо всіх – поварів-початківців, професіоналів, працівників сфери ресторанного обслуговування, – розповіла Ганна Гасанова, координаторка фестивалю, – там у якості журі приїхали представники різних країн. До суддівської колегії будуть також входити і наші українські судді. Це відомі ресторатори, імениті шеф-повари, люди, які є професіоналами у сфері кулінарії. Вони зможуть обмінятися досвідом, а також ознайомитися зі здібностями наших учасників».

Ідея запросити міжнародних експертів була невипадковою. За задумом організаторів фестивалю, це має забезпечити об’єктивність та справедливість оцінок, а також відсутність особистої зацікавленості. Варто також відмітити, що на прес-конференції були присутні представники міжнародного журі, які поділилися своїми враженнями від України.

«Вперше ми познайомилися з цими людьми минулого року, – згадував Саркіс Якубян, координатор арабського сектора ICC, президент асоціації Taste of Peace (Ізраїль), – як організатор, я влаштував змагання, що приносили би мир між Ізраїлем та Палестиною. Організатори фестивалю вшанували нас та приїхали сюди. І з того моменту у нас з’явилися певні особисті почуття. Вперше я приїхав в Україну в листопаді минулого року і мої враження були просто чудовими. На тих змаганнях, на яких був тоді, я побачив дуже високий рівень організації. А також українську гостинність. Враховуючи те, що я відвідував й інші фестивалі, мене це вразило».  

«Ми підтримуємо з Україною хороші контакти вже багато років, – розповіла проф. Драгіца Лукін, міжнародна кулінарна суддя-кондитерка (Хорватія), – ми маємо контакти у сфері словенської кулінарії та кондитерської справи. Вже склалися певні традиції. Ми сьогодні приїхали на перший міжнародний фестиваль, який був організований Україною… А Харків – це і моє місто. Я поважаю всіх людей, які приїхали на цей міжнародний фестиваль».  

У різноманітних номінаціях змагатимуться як аматори, так і професіонали. І, за словами Ганни Гасанової, головний сенс участі у цьому заході полягає тому, щоб збагатити свій досвід, дізнатися щось нове та довідатися про свій рівень майстерності у даній галузі. Також учасників чекає сюрприз у вигляді можливості виграти грошову винагороду в сумі 50 000 гривень, яка дістанеться найкращому кулінару.

«Ідея полягає тому, що ми вже трохи відходимо від фаст-фуду, – підкреслила вона, – і ми приходимо до того, що вирощуємо якомога скоріше всі ці продукти. Щоб вони швидше потрапили до столу споживача. Тобто, тут виробники та переробники продуктів доносять їх у кращій формі. Ми сподіваємося на розвиток кулінарного мистецтва, ресторанного бізнесу, туризму у нашій країні. Адже рівень обслуговування в першу чергу забезпечує наплив споживачів і туристів».  

Довідка: «AGROPORT» являє собою міжнародний форум з розвитку фермерства в Україні. У 2016 році він проходить в межах оголошеного ООН року зернобобових культур у Харкові та Львові. Перший етап форуму відбувся у Львові 26-28 травня. На Харків же перепав другий, який проходитиме з 20 по 22 жовтня за адресою: м. Харків, вул. Ромашкіна, 1.

comments powered by HyperComments