Реформування сфери інтелектуальної власності дасть поштовх для запровадження розробок у промисловості - Світлична

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 15:37
Питання зхисту інтелектуальної власності залишається особливо актуальним для Харкова, як для інтелектуальної столиці України.
Реформування сфери інтелектуальної власності дасть поштовх для запровадження розробок у промисловості - Світлична

Про це сказала губернатор Харківської області Юлія Світлична під час форуму, присвяченому реформі державної системи правової охорони інтелектуальної власності, передає прес-служба ХОДА.

У східноукраїнській панелі Національного форуму «Всеукраїнське громадське обговорення реформи державної системи правової охорони інтелектуальної власності в Україні» взяв участь Перший віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів.

Важливість теми для Харківщини підкреслила керівник ХОДА Юлія Світлична.

«Економіка розвивається за рахунок наукових розробок, які є інтелектуальною власністю. Щоб ці розробки були реалізовані, їх необхідно захистити законодавчо. Це особливо важливо для Харківської області як для інтелектуальної столиці України, де зосереджено понад 200 наукових установ. Ми маємо величезну базу наукових розробок. Реформування сфери інтелектуальної власності дасть поштовх для запровадження цих розробок у промисловості», - сказала вона.

Степан Кубів під час форуму розповів, що проект закону про національну систему інтелектуальної власності, розроблений за участю харківських науковців, вже пройшов громадське обговорення у Львові, пізніше його розглянуть в Одесі та Києві. Після урахування зауважень документ подадуть на розгляд Верховної Ради.

comments powered by HyperComments