Україна має потенціал щодо інтенсифікації та модернізації сільського господарства

Юлія Гуш  |  Понеділок, 7 листопада 2016, 19:45
Про це заявив Йозеф Кінцле, представник продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) в межах Форуму з енергоефективності.
Україна має потенціал щодо інтенсифікації та модернізації сільського господарства

Йозеф Кінцле на даний момент представляє головний офіс FAO в Римі. Представники даної організації допомагають розвивати різноманітні проекти в сільськогосподарській сфері в зв’язку з тією ситуацією, яка виникла на Сході країни. «Наша організація готова надавати довгострокову підтримку Україні у галузі розвитку сільського господарства, – зазначив він, – в мене цієї суботи була нагода виїхати і подивитися площі сільгоспризначення. І я був вражений тим, наскільки вони величезні. І я переконаний в тому, що Україна має величезний потенціал в плані інтенсифікації та модернізації сільського господарства. Передусім це стосується таких культур, як пшениця, кукурудза та інші зернові культури. Ми в Німеччині добре знаємо Україну як годувальницю Європи».

Кінцле висловив впевненість в тому, що це може бути корисним не тільки для Європи, а й для інших регіонів світу. «Адже ми знаємо, що в багатьох регіонах існує дефіцит продовольчих продуктів. І я впевнений, що саме Україна має такий потенціал для того, щоб стати годувальницею для цих країн і допомогти нам побороти цю проблему».

«Я представляю організацію, яка в ООН спеціалізувався саме на сільському господарстві, – продовжив Йозеф Кінцле, – ми налаштовані надати допомогу, якої потребує той чи інший регіон. Можу сказати, що ми в першу чергу підтримуємо малі та середні підприємства. Ми концентруємося на допомозі фермерам, сімейним підприємствам сільськогосподарського напрямку. За традицією, ми підтримуємо жінок-фермерів в їх намірах працювати більш інноваційно та вдосконалювати свою роботу. Ми хочемо підтримати їх в тому, щоб вони не зупинялися на малому підприємстві та розвивали свій бізнес далі».

За його словами, FAO в першу чергу допомагає малим та середнім підприємствам. Адже в організації впевнені, що великі підприємства достатньо сильні, щоб самостійно впоратися з власними труднощами. Щодо самої форми допомоги, то тут все залежить від конкретної програми. Наприклад, якщо брати таку екстремальну ситуацію, яка склалася на Донбасі, то тут допомога надається у вигляді продовольчих продуктів. Також FAO передбачає довгострокові програми у вигляді налагодження діалогу між державою та приватним сектором, а також між представниками українського та зарубіжного бізнесу, що дозволяє українським підприємствам вийти на іноземний ринок. Також допомога надається виробникам сільськогосподарської техніки у вигляді спеціальних пропозицій для їх бізнесу.

comments powered by HyperComments